Кога е най-добре да сте интимни с партньора си?

Никой не обича лошия секс. Не само че той е лош за връзката, но може да ви докара и допълнителен стрес. Също така, може да убие сексуалното ви желание и това да доведе до скука във взаимоотношенията с партньора ви.

Според учени, има няколко фактора, които влияят върху качеството на секса. Освен че желанието на двамата участващи е важно, то моментът, в който решите да се насочите към леглото, също е от значение. Проучвания показват, че повечето хора не обръщат много внимание на часовете, които отделят за интимност.

Експертите споделят, че повечето хора правят секс вечер. Според анкета, в която участват стотици двойки от Великобритания, голяма част от тях се отдават на интимност между 21:00 и 01:00 ч. По-малко от 40% от участниците признават, че се наслаждават на изживяването, повечето от тях казват, че приемат секса като задължение, а не като удоволствие.

Може да ви се струва най-подходящо, но вечерта не е добра за секс. Тогава тялото ви се опитва да се успокои от работния ден и да събере сили за следващия. Затова това време се смята за неподходящо, тъй като няма да имате нужната енергия и желание за каквото и да било.

Според проучването, другата причина за незадоволителния секс през нощта, е разликата в либидото на мъжете и жените. Представителите на нежния пол са по-изморени вечер, което пречи за пълноценното доставяне на удоволствие.

Подобно на биологичния ритъм, тялото ни също има часовник, който показва най-доброто време за интимност. Тогава хормоните ни са в оптималното ниво и либидото ни е повишено. Ако сме имали тежък работен ден, тялото ни има нужда от почивка.

Може някои да свързват секса с отпускане на нервите, но това невинаги работи. Може да ви помогне да се успокоите, но няма да сте в най-добрата си сексуална форма. Трябва да сте готови за леко незадоволително представяне, ако решите да се впуснете в такова изживяване веднага преди лягане след тежък ден.

Според учени, най-доброто време за перфектния секс е сутринта. Тогава тялото ви има нужната енергия за добро представяне и задоволителен резултат.

Докато почивате през нощта, организмът ви произвежда хормони, които може да използвате в началото на деня. Сутринта е и времето, когато нивата на тестостерон са най-високи, което помага за още по-голямо удоволствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.