32 четения

50 деца показаха в Балван какво са научили в Лятната полицейска академия за пътната безопасност и пожарите

Отличниците в решаването на тестове бяха наградени от старши комисар Д. Машов и гости от Националната полиция

БЛИЗО 50 ДЕЦА ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОКАЗАХА ВЧЕРА НА ПЛОЩАДКИТЕ ПО ПЪТНА И ПРОТИВОПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ и на алеята за колоездене в Балван какво са научили това лято. Полицейските служители са провеждали обучение в центровете в общината като част от тазгодишната Детска полицейска академия, която бе открита в Дебелец преди три месеца. Йоана Йорданова от Самоводене разказа, че обучението през лятото е стартирало с акцията за намаляване на скоростта, а младите огнеборци от селото са станали първи в региона и четвърти в страната благодарение на наученото.

Празника откри кметът на В. Търново Даниел Панов и обяви, че с проявата се закрива Лятната полицейска академия, а идеята на Общината е станала за пример в цялата страна. На събитието бяха старши комисар Благородна Макева и Мария Ботева от Главна дирекция „Национална полиция“.

ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЦЕНТРОВЕ ПОКАЗАХА КАКВО СА НАУЧИЛИ ЧРЕЗ РЕШАВАНЕ НА ЛИСТОВКИ. Тестовете на пожарната бяха с десет въпроса и трябваше да се решат за пет минути. Тези на КАТ бяха триминутни и със седем въпроса. Седем деца решиха без нито една грешка листовките на пожарната, а за пътната безопасност бяха четири. Останалите имаха по една грешка. Всички получиха грамоти и награди от организаторите. Най-добрите на теста на пожарната получиха и правото да се запишат в отборите на младите огнеборци, без да се явяват на допълнителен изпит. След това на площадката за пожарна безопасност хлапетата показаха своите умения за спасяване на хора при гасене на пожар, а малките велосипедисти преминаха практическите изпитания без проблеми на площадката за колоездене. От благодарност към полицаите и пожарникарите деца рецитираха свои стихотворения за тях. На празника състав „Бисери“ от Самоводене разведри обстановката с изпълнение на народния танц „Копаница”.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *