„Етър ВТ – 2“ и „Янтра“ (П. Тръмбеш) обявиха цел Северозападна Трета лига, очертава се много оспорван шампионат със силни отбори

Сериозни мачове очакват отборите от Областна група – център, през новото футболно първенство, стартиращо този уикенд.

Групата тръгва без първенеца от последните два шампионата „Земеделец – 93“ (Козловец) и аутсайдерите „Пробив“ (Овча могила) и „Вихър“ (Раданово), но затова пък с три нови тима със заявка за водеща роля.

През лятото „Етър ВТ“ създаде дублиращ отбор, който включва собствени юноши, с анонса да спечели първенството и да се състезава в Трета лига догодина. Целта е момчетата да направят плавен преход към мъжкия футбол. Под ръководството на треньора Марин Стефанов младоците ще усещат рамото на терена и на нападателя Тодор Колев, защитника Росен Ванков и вратаря Иван Георгиев, и тримата със сериозен стаж в елита, а първият и в чужбина. Към тях добавяме натрупалите вече опит Димитър Байдаков и Димитър Цонев, които още не са се отказали от мечтата си да играят в професионалния футбол.

Изпадналият от Трета лига тим на „Янтра“ (П. Тръмбеш) взе опитен треньор Боби Борисов и обяви курс отново към терените на Северозападна България от идното лято. Свищовлията също залага на сплав от младост и опит. Разчита се на юноши от П. Тръмбеш, на привлечените от Царевец – Алекс Миланов и Момчил Тодоров, на идващия от великотърновската школа Милен Йорданов, но и на рутината на Тихомир Антонов, Красен Каравелов, Пламен Иванов… Възможно попълнение е и свищовлията Ивайло Райчев.

След кратко отсъствие в играта се завръща и ФК „Ресен 2012“ (Ресен), където явно не могат без футбол. И разбира се, мобилизирани и с хъс за победи. В състава на Иван Попов са познати бойци като Мариян Генов, Любо Димитров, Ивайло Кирвиков, Иван Сапунджиев, Николай Митев, Павлин Цачев… На вратата вече е опитният страж Васил Боев, привлечени са шампионите с ФК „Долна Оряховица“ на Областна група – Юг, Мирослав Гавазов и Красимир Гавазов, нападателят Михаил Кънев, Цветан Райков…

Тези три отбора ще трябва да покажат на призьорите от миналия сезон, че комфортът им в челото на класирането вече е история.

Едва ли обаче опитните футболисти на „Лато“ (Алеково) ще се дадат без бой. Там е голмайсторът на групата Иван Лесев, както и почти всички от стария състав, подсилени от Милен Панчев от „Земеделец – 93“ и завърналия се от Червен бряг Пламен Николов.

„Удар“ (Бяла черква) остана без Мариян Генов, но пък в състава са другите познати имена, така че амбициите отново ще са за победи, още повече че споменът за похода през пролетта без загуба е много пресен.

„Левски“ (Лясковец) също не е отбор за подценяване. Със сигурност ще се усети липсата през есента на капитана Илиян Петков, който лекува кръстни връзки, но всички останали момчета са налице, плюс новопривлеченият вратар Петко Иванов, който миналото първенство допусна най-малко голове в групата, пазейки на „Земеделец – 93“.

В „Левски“ (Стражица) взеха подкрепления от Полски Тръмбеш в лицето на Анатоли Александров, Здравко Асенов и Мирослав Попов. Там ядрото е запазено, така че отборът може да сюрпризира всеки.

Същото важи и за младия тим на „Изгрев – 93“ (Царевец), където треньорът Велизар Генчев разчита на момчета, за които футболът все още е преди всичко удоволствие.

„Чумерна“ (Елена) отново ще е непредсказуем съперник. Съберат ли се в пълен състав, футболистите на този тим са много труднопреодолими. Тодор Петров подсили състава с острието на ФК „Долна Оряховица“ Георги Иванов и съотборника му Венцислав Трифонов, които определено не са свикнали да губят…

Загадка донякъде е и „Лозен 2006“ (Сухиндол), където Веселин Геновски залага на сплав от опит и младост. Ветераните му са все мъже с характер – Свилен Василев, Кирил Борисов, Станимир Палев, новопривлеченият Пламен Нотев, а това е гаранция за битка докрай на терена.

Четвъртият новак ФК „Недан“ влиза в първенството със самочувствието на първенец на Областна група – Север, и изграден отбор от опитни футболисти, така че едва ли се смята за пушечно месо…

One thought on “„Етър ВТ – 2“ и „Янтра“ (П. Тръмбеш) обявиха цел Северозападна Трета лига, очертава се много оспорван шампионат със силни отбори

  • 05.09.2019 в 22:49
    Permalink

    Някой по-запознат може ли да обясни защо „Земеделец“ са се отказали от участие.
    Благодаря предварително!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *