14 четения

Поздрав на Венцислав Спирдонов – Председател на Великотърновския общински съвет

Уважаеми жители на Велико Търново и общината,

Датата 6 септември 1885 година ни връща към едно от големите български достижения, останали завинаги с големи букви в нашия летопис.

Преди 134 години българският народ от двете страни на Стара планина става едно цяло – така, както е било столетия назад.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е сред най-ярките държавнически, но и общонародни актове в новата ни история. Нашите предци – смели, решителни, но най-вече водени от искрено родолюбие, защитават българския национален интерес. Те показват на света, че не ще търпят несправедливостите на Берлинския конгрес, и продължават святото дело на поколения възрожденци и будители, борили се за свободата.

Днес, 134 години по-късно, Съединението ни дава ценен урок. Урок, че когато политиката и личните стремежи отстъпят пред общото благо, когато сме обединени и водени от общобългарска национална кауза, тогава дори Силните на деня, в глобален план, отстъпват.

Това е заветът, който нашите предци ни оставиха и наш дълг е да го следваме, за да бъде бъдещето светло пред Велико Търново и България!

Честит празник!

Честити 134 години от Съединението!

Венцислав Спирдонов

Председател на Великотърновския общински съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!