С реализирани проекти и ремонти за близо 2 млн. лв. градът посреща своя юбилей

1240 метра от коритото на река Елийска грейна

С РЕАЛИЗИРАНИ И ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИЛИ ПРОЕКТИ САМО ОТ НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА ЗА 1 963 549 лева Полски Тръмбеш посреща своя 55-годишен юбилей. От месеци е готова спортната зала за тенис на маса, в която са вложени 172 302,90 лева. На помещението общинска собственост от 400 кв. м в центъра на града бе направен основен ремонт, включващ подмяна на дограма, шпакловане и боядисване на стени, направа на окачен таван, обособяване на санитарни помещения – две тоалетни, две бани с преддверие, основен ремонт на електро-, осветителна и ВиК инсталация.

Приключиха и ремонтно-възстановителните работи за възстановяване проводимостта на речното легло на р. Елийска в Полски Тръмбеш. Стойността на проекта е 1 124 302 лева, а дължината на речното легло на реката в участъка е с дължина 1240 метра. По проекта бе извършено почистването на участъка от храсти и малки дървета, надграждане и реконструкция на съществуващите диги и укрепване на бреговете с габиони.

За 31 963 лева бяха обособени две изложбени зали в музея, на които бе подменена дограмата, шпакловани и боядисани стени, направа на окачен таван, на настилка от ламиниран паркет, ремонт на елинсталация, монтаж на нови осветителни тела.

Основен ремонт на покрив и тавански гредоред на сградата на бизнес центъра струва 44 616 лева. Парите са похарчени за изцяло нов тавански гредоред на втори етаж и изцяло нова покривна конструкция и покритие от керемиди.

Основно обновяване на детската площадка в градския парк струва 15 000 лева, с които бе извършена цялостна подмяна на амортизираните детски съоръжения с нови.

Стартира и реконструкцията на главната ул. “Търговска“ с 571 266 лева за подмяна на водопровод и водопроводни отклонения, рехабилитация на улично осветление, улични и тротоарни настилки. Бе извършен текущ ремонт на коридор в северното крило на първия етаж в сградата на поликлиниката за 4100 лева – подмяна на дограми, шпакловка и боядисване на стени, направа на окачени тавани и монтаж на нови осветителни тела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *