ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 10 септември 2019 г. – 16 септември 2019 г.

От вторник до събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Временни увеличения на облачността до значителна се очакват в сряда и четвъртък над част от централните части на Северна България. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Максималните температури в неделя ще бъдат между 28° и 31°. В понеделник се очаква захлаждане и максималните температури ще бъдат между 22° и 25°.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до събота ще има незначителна до променлива облачност. Временни увеличения на облачността до значителна се очакват в сряда и четвъртък над централните части на планината. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще се задържат около 19°.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. в неделя ще бъдат около 19°, в понеделник ще се понижат до 10° – 11°.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *