Весела Лечева влезе в кметската битка, повежда и листата на Коалиция „БСП за България“

БСП, АБВ, „Движение 21“ и ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“ са заедно на изборите във Велико Търново

 

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ И ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА, КОЯТО Е И ПЕТКРАТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО СТРЕЛБА, е кандидатът на „БСП за България“ за кмет на старата столица. Нейната номинация беше гласувана с пълно единодушие от делегатите на общинската конференция през уикенда.

„Велико Търново е в сърцето на всеки български гражданин, затова, да бъдеш кмет на този град, е огромно предизвикателство. Велико Търново е национално богатство заради огромното културно-историческо наследство, но градът има и голям икономически потенциал“, каза Весела Лечева. Тя призна, че като спортист се надява предстоящата кампания да бъде почтена и толерантна.

„Винаги съм разчитала на честната игра, към такава призовавам и опонентите си. В последните години се нагледахме на много тежки и порочни практики, които отвратиха българските граждани и доведоха до голямата апатия. Опитите за фалшификация и да откраднеш гласа на българските граждани са грозен факт, който ни отдалечава от демократичните ценности, за които се борим. Затова нека дадем пример на младите с толерантна борба на идеи. Инерцията, по която се движи градът, трябва да бъде спряна и да се зададе ясна посока за развитие“, коментира Весела Лечева и допълни, че вече минаха два програмни периода и тези години са много пропуснатите ползи заради невъзможността да се защитят добри проекти и заради опорочените осъществени проекти.

За да подкрепят Весела Лечева, във Велико Търново дойдоха евродепутатът от БСП Цветелина Пенкова и членът на Изпълнителното бюро на социалистите Георги Свиленски, както и колегите й в Народното събрание Валентин Ламбев и Явор Божанков.

СВЕТОВНАТА ШАМПИОНКА ПО СТРЕЛБА ИМА ПОДКРЕПАТА И НА РЪКОВОДСТВАТА НА АБВ, „ДВИЖЕНИЕ 21”, „БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ” И ДРУГИ политически и неправителствени формати.

С пълна листа за общински съветници ще участва БСП – Велико Търново, в местните избори. Листата е проект на Весела Лечева, която е и неин водач. Втори е областният лидер Петко Тюфекчиев. В листата са и досегашните общински съветници Стоян Витанов, Валерия Дончева и Ирена Стасинопулу, общинският председател на социалистите Стефан Антонов, Красин Каракоцев, Михаил Михалев, д-р Анета Маноилова и др. Има предвидени места за коалиционните партньори, като и за гражданска квота.

„Успешният Общински съвет се базира на добра дискусия, подкрепена с аргументи, на хора, които могат да защитават политики и програми. Балансът очевидно се получи, щом нямаше против листата. Това е знак, че всеки е намерил своето представителство в нея. Екипът, който предложих на конференцията, е обединен и ще действа за победата. В най-скоро време ще обявим имената на хората от гражданската квота и коалиционните партньори“, каза Весела Лечева и допълни, че листата е балансирана и в нея са включени хора, които могат да защитават каузи и да дебатират.

ОБЩИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ УТВЪРДИ И КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА БСП ЗА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНАТА. Инж. Сергей Стойков ще се бори за Килифарево, Маргарита Сърменова – за Самоводене, Надежда Найденова – за Присово, Ангел Калбанов – за Ресен, Събка Илиева – за Дебелец, и Румен Гърбов – за Церова кория. Социалистите подкрепят и петима независими кандидати и това са Албена Беренска, която отново е кандидат за кметския стол в с. Беляковец, Христо Христов – за Ново село, Недьо Георгиев – за Балван, Тошко Морчев – за Леденик, и Кирил Кирилов – за Пчелище. Неизвестни са до момента само кандидатите за Шемшево и Водолей.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *