18 четения

Времето днес: Незначителна облачност

През нощта ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури  ще бъдат между 12 и 15 градуса. За В. Търново се очаква  минимална температура около 12 гр.

През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31 гр. За В. Търново се очаква  максимална температура около 30 гр.

Атмосферното налягане  ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Над крайните западни части на планината на отделни места е възможно да превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 14 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.2 гр. през 2017 г., а най-ниската измерена минимална температура е 4.6 гр. през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 6 часа и 51 минути и ще залезе в 19 часа и 37 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди пълнолуние.

 

НИМХ – Филиал Плевен

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *