8 четения

Дадоха старт на ремонта на покрива на горнооряховската болница

Реновирането трябва да бъде завършено за 52 дни

Започна ремонт на покрива на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Стартът на обновяването бе официално даден в понеделник от кмета на града инж. Добромир Добрев, управителя на болницата д-р Иван Иванов и главния инженер на фирмата изпълнител „Интерхолд“ ЕОД – София, Росен Босев. Инвестицията е на стойност 590 000 лв., отпуснати по одобрен проект на местната власт от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към Министерския съвет.

„Със средствата ще се ремонтира пространството над акушеро-гинекологичното отделение и освен това ще се направят частични обновявания на болничните стаи в него. Предстои подмяна на подовата настилка, освежаване на мазилката и монтиране на нова дограма в звеното. По тази начин реално ще можем да продължим да инвестираме поетапно във всяко едно отделение“, заяви градоначалникът.

Той подчерта, че се очакват средства и за втория етап от реновирането на покрива. Прогнозира, че финансиране ще бъде осигурено до края на годината. 52 дни пък е срокът за обновяване на района над родилното отделение.

Таванът на лечебното заведение не е бил ремонтиран, откакто е построена сградата.

„След реализиране на този проект ще търсим финансиране и за енергийна ефективност на болницата. Разгънатата площ на стационара е доста голяма и много трудно се намират такива инвестиционни проекти, по които да кандидатстваме“, допълни инж. Добрев.

„В областта останаха само две родилни отделения, а едното е в Горна Оряховица. То има своя авторитет и добри специалисти. Досега задържахме основни ремонти в него точно поради лошото състояние на покрива. Вече ще имаме възможността да направим поетапно обновяване в целия сектор. Надявам се, че новите условия ще допринесат за повече успешни резултати в работата на лекарите“, сподели управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!