Четвърт век история ще празнува фенклубът на „Кайзерслаутерн“ във Велико Търново

Четвъртвековен юбилей ще празнува великотърновският фенклуб на „Кайзерслаутерн“. На 12 октомври се навършват 25 години от създаването на първия официален международен фенклуб на германския отбор в цяла Източна Европа. През лятото на 1991 година „Етър“ среща за Купата на европейските шампиони немския първенец „Кайзерслаутерн“. Създават се добри взаимоотношения с ръководството на „червените дяволи“ и в старата столица пристигат дарения.

В началото на октомври основни деятели на фенклуба в момента – Веселин Комитов, Пенко Сидеров и Иво Шалаверов, ще проведат инициативи, с които да отбележат годишнината.

„Имаме уникален фенклуб, а патронът ни – Норберт Тинес, е човек, познат на целия футболен свят. Благодарим на Община Велико Търново, че прие нашата молба да поставим паметна плоча пред централния вход на стадион „Ивайло“. Това ни прави много щастливи“, коментира председателят на фенклуб „Кайзерслаутерн“ Веселин Комитов.

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер е изпратил своите поздрави за годишнината, а проектът за плочата е бил изпратен и на дългогодишния президент на Германския футболен съюз Егидиус Браун, който много е харесал визията. 94-годишният Браун ще изпрати специални подаръци и сувенири за юбилея, същото, разбира се, ще стори и ръководството на „Кайзерслаутерн“.

Паметна плоча ще бъде открита на 4 октомври от 11:00 ч. Организаторите предвиждат за юбилея ред изненади, които ще оповестят на пресконференция на 17 септември от 11 ч. на стадион „Ивайло“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *