Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на Велико Търново

В Горна Оряховица ще се бори Кирил Кирилов, в Златарица – Пенчо Чанев

ДОЦ. МИЛЕН МИХОВ Е КАНДИДАТЪТ НА ВМРО ЗА КМЕТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Областният лидер на войводите е поредният народен представител, който влиза в битката за кметския стол, след Весела Лечева и Явор Божанков, които са кандидатите на Коалиция „БСП за България“ във Велико Търново и Горна Оряховица.

ВМРО издига свои кандидати в още два общински центъра. В надпреварата за Горна Оряховица се включва общинският председател на ВМРО в града Кирил Кирилов, а в Златарица за четвърти кметски мандат ще се бори Пенчо Чанев.

Войводите ще имат листи за общински съветници във всички 10 общини на областта, ще участват и в състезанието за кмет на някои по-малки населени места. „Ще водим кампания, която предлага по-добрите решения. Няма да спестим критики на никого, но и никого няма да дамгосваме. Нашата цел е да обединим всички онези – и вляво, и вдясно, които вярват в нашата кауза и споделят нашите ценности“, коментира кандидатът за кмет на Велико Търново доц. Милен Михов.

Образованието, комуникациите, транспортът и пътната инфраструктура са основните акценти, на които организацията ще изгради своята предизборна платформа. „Образованието е траен приоритет за нас, защото е важно младите семейства, които решават да отглеждат и възпитават децата си в нашата област, да знаят с какви ясли, детски градини и училища разполагаме тук. Ние сме категорично за напълно безплатни ясли и детски градини, това е един от начините да се справим с демографската криза“, коментира още доц. Михов. След това допълва, че след няколко години, когато двете основни магистрали, които ще минават покрай Велико Търново, бъдат завършени, градът ще се превърне наистина в значим туристически център, и то със световно значение. „Освен до магистралите, ние сме близо и до няколко ключови летища. Затова нашата работа ще е да започнем още отсега с проектиране на пътната инфраструктура и решаване на тези сложни въпроси, особено проблема с паркирането в областния център“, заяви още Милен Михов.

От 1999 г. ВМРО участва в изборите самостоятелно и първата битка, която войводите са водили, е била точно в местните избори. Тогава Милен Михов е бил първият избран общински съветник от ВМРО и е работил като такъв пет пълни мандата.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В МОМЕНТА Е И КАНДИДАТЪТ НА ВМРО ЗА КМЕТ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА КИРИЛ КИРИЛОВ. Той е икономист по образование, предстои му да завърши право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Общински лидер е на ВМРО в Горна Оряховица и трети мандат общински съветник. „Аз също смятам, че безплатните ясли и детски градини са начин да решим поне отчасти демографските проблеми в нашата община. Бюджетът има сили да поеме издръжката на децата във възрастта, в която родителите трябва да плащат за детски ясли и градини. Освен това отново ще поставим на дневен ред въпроса за денонощна аптека, каквато в града ни няма. А и тя би била огромна подкрепа за младите семейства“, категоричен е г-н Кирилов.

ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ЩЕ СЕ БОРИ В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ПЕНЧО ЧАНЕВ, КОЙТО ТРЪГВА ОТ ПОЗИЦИЯТА КМЕТ НА ЗЛАТАРИЦА. „Каквото не успях да свърша досега, ще го направя в следващия мандат, защото повечето сериозни въпроси са решени. Остана да довършим пречиствателната станция и канализацията. Село Калайджии стана първото със 100% асфалтирани улици и искам всички останали села да имат такива улични мрежи“, заяви Пенчо Чанев.

В трите общини войводите правят пълни листи за общински съветници, като и в трите организацията е убедена, че може да увеличи съветниците си двойно.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Снимка авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *