Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Обсъждат предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОФ. Д-Р ЛЮБОМИРА ПОПОВА ОТКРИ ВТОРАТА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ „МЕЧТАЙТЕ ДРЪЗКО!“ – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД РАЗВИТИЕТО НА МЛАДЕЖКАТА РАБОТА, която се провежда в Областна администрация Велико Търново.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да бъда домакин на този международен форум. Съчетаването на заинтересованите страни на публичното и частно партньорство и на хората, посветени на младежката работа, е една многосекторна дейност, която изисква интегриран подход. Именно съвместната работа на всички институции може да създаде такъв комфорт и условия за реализиране на младежките политики в България. Всички ние сме убедени, че инвестициите в младите хора са най-важни, защото младите хора са национален капитал. Ето защо тази конференция е важна стъпка в реализирането на младежките политики, защото качеството на живот на младите хора и успешната им професионална реализация са изключително важни за всяко общество. Това започва с професионалната ориентация и получаване на подходящо образование, за да бъдат младите хора пълноценни и удовлетворени хора, които познават своите права и своите отговорности“, каза областният управител. По време на конференцията тя беше отличена с годишната награда „Мечтайте дръзко“ за принос за развитието на изследванията на младежта.

Научно-приложната конференция има за цел да насърчи дебата между университети, публични и частни партньори, изследователи, младежки работници и младежки лидери за предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа. Организаторите вярват, че конференцията ще се превърне в среда за полезно общуване между различни професионални общности. Специален гост на конференцията е проф. д-р Хауърд Уилямсън. През юни 2019 г. той бе удостоен с награда за изключителен принос в развитието на младежката работа от първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд.

Организатори на конференцията са Педагогическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Център за младежки изследвания и политики към Граждански институт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *