Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Природо-математическата гимназия започва годината с девет новооборудвани кабинета

С ДЕВЕТ НАПЪЛНО РЕНОВИРАНИ И ОБОРУДВАНИ С НОВА ТЕХНИКА КАБИНЕТИ ЗАПОЧВА УЧЕБНАТА ГОДИНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ „Васил Друмев“ във Велико Търново. Кабинетите са обновени с около 32 000 лв. от Министерството на образованието и науката по програма „За изграждане на интерактивен дигитален център с фокус върху обучението по природни науки и математика”.

Още толкова средства е вложила гимназията от собствения си бюджет, за да ремонтира учебните стаи, преди в тях да бъде монтирана модерната техника. За всеки кабинет е осигурен и лаптоп, през който учителите да провеждат учебните си занимания.

„Един от новите кабинети е компютърна зала, а в две от класните стаи за ремонт са вложени средства, дарени от бивши възпитаници на гимназията. За единия кабинет дарението е от Випуск 1987, за втория – от учениците, които учиха в „А“ паралелка на Випуск 1991. И двете дарения са за по 3000 лв.”, уточнява директорът на гимназията Ангел Гушев.

ПЕТ ПЪЛНИ ПАРАЛЕЛКИ УСПЯ ДА НАПРАВИ И ТАЗИ ГОДИНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ. Четири от паралелките са профилирани, петата е професионална и е по професията „Приложен програмист“. Именно тази паралелка е била запълнена първа и още при първото класиране. За няколко часа са се записали всички приети ученици, които влизат в гимназията със среден успех от 419 точки от 500 възможни. Осмокласниците, приети в паралелката по природни науки, имат среден успех 400 точки, което също е заявка за сериозен клас, коментира още Ангел Гушев.

Калина Досева е ученикът, който влиза в ПМГ с най-висок бал след националното външно оценяване. Тя има 486 точки от максималните 500 и е избрала да учи в паралелката „Математика с немски език“.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *