Спорт

Бронзови отличия за горнооряховски борци от надпревара в Турция

Три бронзови медала спечели сборен тим от състезатели на СКБ „Локомотив” (Горна Оряховица) и „АСК Сливен” от голям международен турнир за деца, момчета и кадети, проведен в Едирне. В състезанието в Турция се включиха седем отбора от България, по два от Молдова и Украйна, един от Македония и десетина от страната домакин. В сборния тим на Горна Оряховица и Сливен имаше петима борци от „Локо” и двама от АСК.

В категория до 34 килограма при децата горнооряховският талант Никола Сърнев се пребори за третото място, въпреки че започна със загуба от състезател на домакините. В решителната схватка за медала той показа много добра концентрация и стигна до победата с 6:4 над Александър Коцев от „Тракия” (Молдова).

При момчетата до 52 кг Николай Момъков тръгна с трудна, но и много мъжка победа над Владислав Корар от Украйна. Украинецът поведе с 6:0 в първата част, но Николай се събра и обърна резултата в своя полза. На полуфинала обаче той загуби отново от борец на домакините и остана да се бори за третото място, където срещна Хамди Басри от Разград. Момъков беше безкомпромисен и спечели бронза след победа с туш.

Останалите горнооряховски борци не можаха да стигнат до медалите. В кат. 41 кг деца Стефан Николов е пети, а седми места завоюваха Мартин Милев в кат. 38 кг при децата и Мартин Маринов в кат. 85 кг при момчетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *