11 четения

687 лв. събра благотворителна изложба на д-р Нели Райкова

В понеделник бе открита благотворителната фотоизложба на д-р Нели Райкова от Горна Оряховица в помощ на Дома за медико-социални грижи за деца и Дневния център към него в Дебелец. Още същата вечер бяха разпродадени снимки за 575 лв., а в следващите дни сумата набъбна до 684 лв. Желанието на пулмоложката е чрез продажба на кадрите да бъде осигурена нужната сума за закупуване на шарени мебели за занималнята в социалното заведение.

Представените кадри д-р Райкова е направила през последната една година по време на пътешествията си из в Мароко, Италия, Германия, Русия и други страни. В подбора на фотосите и подредбата им помогнала известната художничка Роза Абаджиева.

Изложбата ще остане в художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица до 17 септември и всеки, който желае, може да подкрепи каузата.

Toва е втората благотворителна експозиция, която лекарката подрежда в подкрепа на Дома за деца в Дебелец. Миналата година инициативата й събра близо 1300 лв., с които бяха осигурени специална проходилка, медицинска козметика и лакомства за децата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!