2042 четения

Бизнесменът Илиян Илиев протегна ръка на малката Деси от Стражица за нова ортопедична операция

Майката Стоянка Ганева не знае как да благодари на хората, които й се притичват на помощ в нелеката й съдба

 

ТЪРНОВСКИЯТ ПРЕДПРИЕМАЧ ИЛИЯН ИЛИЕВ, КОЙТО ПРАВИ МЕТАЛНИ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ, протегна ръка на четиригодишната Деси и майка й от Стражица. Той и Стоянка Ганева се запознали съвсем случайно и без никакви уговорки младият бизнесмен закарал детето и майка му в ортопедичната клиника в Горна баня на преглед. „Разбрах, че детето има нужда от операция, а те нямат никакви пари. Реших да направя добрина и пак ще ги закарам за втори преглед и ще помогна с пари за операцията. Стана ми много тъжно за това момиченце и за майката, която се бори сама с живота“, сподели вчера Илиян Илиев.

ПРЕДИ МЕСЕЦ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕСИСЛАВА ОТНОВО ЗАПОЧНАЛО ДА СЕ ВЛОШАВА И ДВЕТЕ Й КРАЧЕТА ДА Я БОЛЯТ НЕПОНОСИМО. „Този вторник имах уговорен час с доктора в София да види състоянието, но за жалост, не беше добро. Лекарят казва, че ще се наложи отново да има операция и ще носи ортопедични обувки, които аз трябва да купя, както и че ще се следи състоянието на всеки три месеца. Още не знам колко ще струва операцията”, сподели Стоянка Ганева.

ТЯ Е ДЪЩЕРЯТА НА НАЙ-ТЕЖКИЯ БЪЛГАРИН, КОЙТО ИЗДЪХНА В МЪКИ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ. Историята на Стоянка е покъртителна, тъй като тя сама се бори с живота и с тежката диагноза „Конско стъпало”, с която се е родило детето й. Двете стъпала на Деси били изкривени напълно и първо й казали, че трудно ще може да ходи. Бащата на момиченцето не се грижи за него, макар да плаща месечна издръжка от 140 лева. След много ходене по мъките преди две години на Деси е направена операция на стъпалата в София. Ходи на детска градина, облечена е като принцеса благодарение на добри хора.

Десислава сега е с ТЕЛК от 28% след операцията, но това не означава нищо. Социалните не дават помощи и майката получава само детски. Благодарение на кмета на Стражица Румен Павлов майката има работа. Други добри хора са ги пуснали на квартира без пари. Стоянка обаче не се оплаква и е благодарна на хубавите неща, които се случват, а това лято бе безкрайно щастлива, защото за пръв отиде на море и заведе и Деси.

Това се случи благодарение на каузата „За пръв път на море“ на Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев от Горна Оряховица. Сега на помощ се притича и Илиян Илиев от Велико Търново, а Стоянка не знае как да благодари на толкова хора с големи сърца. Ако още някой е съпричастен към драмата на тази жена от Стражица и към бъдещото изпитание с втората операция на Деси, може да я потърси на тел. 0884 31 41 22.

Нели СУКОВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!