Футболен празник направиха в Полски Тръмбеш, дузпи определиха класирането от първо до четвърто място

Десет отбора участваха в детски футболен турнир в Полски Тръмбеш. Надпреварата бе част от съвместната програма на БФС и Министерството на младежта и спорта „Децата и футболът“. Победител стана тимът на „Етър ВТ“, надделял на финала над „Лато“ (Алеково) със 7:6. Първенецът бе определен след удари от бялата точка за определяне на краен победител (дузпи). В редовното време резултатът бе 1:1. Преди това в групите си и двата отбора записаха по четири победи. На трето място се подреди съставът на „Локомотив“ (Г. Оряховица), който също с дузпи надделя над домакините от „Янтра“ с 3:2, като и тук редовното време приключи 1:1. За пето-шесто място „Академик“ (Свищов) записа служебен успех с 3:0 над „Левски – 1986“ (Стражица). Седми е ОФК „Павликени“ след 1:0 срещу „Алекс ОК“ (Шемшево). За девето-десето място „Локомотив 1927“ (Дряново) надигра с 2:0 „Ботев – Дебелец“.

Организаторите, осигурили отлични условия за провеждане на турнира, раздадоха и индивидуални награди. Най-добър вратар е Християн Минков от „Етър ВТ“, защитник – Александър Григоров от „Лато“ (Алеково), полузащитник – Николай Славчев от „Локомотив“ (Г. Оряховица), нападател – Велислав Коцев от „Етър ВТ“.

Наградите бяха връчени от председателя на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев и заместник-кмета на община Полски Тръмбеш Назиф Кадир. За всички отбори имаше пълна екипировка и по три футболни топки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *