В Поликраище провеждат турнир по стрийтбол в памет на Живко Коларов

Със стрийтбол турнир ще отбележат 70-ата годишнина на баскетбола в Поликраище. Надпреварата се организира от БК „Росица” и The Kings Тournament и е в памет на наскоро починалия доайен на баскетболната игра в община Горна Оряховица Живко Коларов.

Срещите започват в 10 часа сутринта на 14 септември на напълно обновената баскетболна площадка в селото. Седмица преди състезанието започна и монтирането на новите кошове, така че домакините ще предложат всички условия за забивки от майсторски клас, каквито се очакват от участващите отбори. Сред тях по предварителни заявки ще има състезатели от Румъния и Сърбия, както и отбори от цяла България. Предвидено е надпреварата под кошовете да е в три групи – до 18 г., мъже и жени.

Официалното откриване на турнира е от 16 часа. Председателят на Баскетболната федерация – първият източноевропеец в НБА Георги Глушков, е потвърдил присъствието си заедно с колегите си от федерацията Христо Христов и Петър Клечков, както и националните треньорки Таня Гатева и Силвия Пеева. Гост ще бъде и кметът на Горнооряховската община инж. Добромир Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *