Коалиция „БСП за България“, АБВ и „Движение 21“ се регистрираха заедно за предстоящите местни избори

Весела Лечева обяви, че ще води честна и почтена кампания

 

ТРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, АБВ И „ДВИЖЕНИЕ 21“ СЕ РЕГИСТРИРАХА ЗАЕДНО ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ. Народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева, общинският лидер на социалистите Стефан Антонов, лидерът на АБВ Николай Илчев и координаторът на „Движение 21“ Милен Маринов внесоха документите в Общинската избирателна комисия.

„Към тези избори тръгваме заедно три политически сили – Коалиция „БСП за България“, АБВ и „Движение 21“. Имаме нови решения, ще предложим на гражданите по-добри политики, защото смятаме, че Велико Търново има нужда от нова енергия и от нов екип, който да даде вярната посока за развитието на града“, каза народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева. Тя допълни, че Велико Търново трябва да възвърне своя блясък и величие по отношение на културно-историческото наследство, да бъде дестинация, а не транзитна спирка за туристите. „Градът има и огромен икономически потенциал, ако правилно се използват неговите специфики и дадености. Обявяването за духовна и историческа столица е стъпка в правилната посока, но този израз трябва да бъде напълнен със съдържание. Велико Търново е национална гордост. То е в сърцето на всеки българин, затова трябва да върнем гордостта и в самите великотърновци, за да не се чувстват смачкани от ежедневието и битовизмите“, заяви още г-жа Лечева.

Според нея градът има много затлачени проблеми и един от тях е Старото военно училище, което е илюстрация за недалновидните решения, взимани през годините. „Спомням си, че през 80-те години, когато бях ученичка и живеех до кино „Искра“, беше направена новата организация на движението, която не е променена и до днес, което означава, че и този проблем трябва да бъде решен“, допълни Весела Лечева. И коментира една от най-обсъжданите теми за роднинството си с Даниел Панов така: „Моите корени са от Арбанаси, баща ми е от там. С Даниел Панов сме израснали в селото заедно като деца. И се говореше, че всички сме братовчеди, но това е. Нищо повече“.

Весела Лечева беше категорична, че ще води честна и почтена кампания, защото такава заслужават великотърновци.

„Форматът, в който се явяваме на тези местни избори, ясно показва, че Велико Търново се нуждае от промяна. Трите партии имат обща визия за развитието на населените места, затова и се обединихме. И защото градът не се развива добре. Застанахме зад номинацията на Весела Лечева, защото тя е изключително силна, разпознаваема и избираема кандидатура, с което даваме ясен знак, че тръгваме да спечелим тези избори и да имаме най-голяма група съветници и кмет, който да ни представлява“, каза и лидерът на АБВ Николай Илчев.

„Чрез допирателните точки, които имаме, и различните избиратели мислим, че можем да направим един добър резултат, който да доведе до промяна, защото Велико Търново се нуждае от нова енергия“, допълни и областният координатор на „Движение 21“ Милен Маринов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *