Поздрав за първия учебен ден от инж. Дилян Млъзев

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

МИЛИ ДЕЦА,

Днес откриваме новата учебна година в родното училище. Първият учебен ден е празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждите за бъдещето. Нека този ден бъде незабравим за всички вас, а учебната година приятна и успешна, изпълнена с предизвикателства и удовлетвореност.

За малките първокласници пътят на учението започва днес, за зрелостниците учебната година ще е последна в любимото школо, а за всички ученици тя е следващият успешен етап в развитието им.

Гордеем се с постиженията на всички училища и детски градини в общината и на техните възпитаници. Те са резултат от всеотдайната и амбициозна работа на учителите да формират можещи и знаещи млади хора, изявени таланти.

В духа на възрожденските традиции Община Елена винаги е работила приоритетно за образованието, защото то е в основата на всеки успех и положителна промяна. Средно училище „Иван Момчилов“ и Начално училище „Иларион Макариополски“ посрещат новата учебна година изцяло обновени по проект на общината по ПРСР за внедряване на мерки за енергийна ефективност, реализиран с труда на строители и монтажници, на десетки специалисти, които успешно приключиха реконструкцията преди първия учебен ден. Нов етап в обучението започва за училището в с. Майско, което приема първите осмокласници, вече като Обединено.

Уверявам ви, че и занапред ще продължим да правим най-доброто за учениците и децата, за да са спокойни родителите, а учителите сигурни за помощта и подкрепата за качествено обучение.

На всички пожелавам да сте здрави, да пазите традициите и умножавате успехите. Вървете напред смело и решително!

НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.