Поздрав за първия учебен ден на Милен Михов

Скъпи ученици, учители и родители,

Датата 15 септември е истински национален празник, защото започва новата учебна година. Тя е особено празнична за малките първолаци и техните родители.

Вие, мили първокласници, сте най-специалните ученици, защото ще седнете за първи път на чина и звънецът ще звъни за вас за първи път. Знам, че сте изпълнени и с трепет, и с плахост, но имайте вяра на Вашите първи учители, защото те ще Ви учат с любов как да вървите по пътя на знанието и ще отворят нови врати пред Вас.

Много от Вас, скъпи пораснали ученици, ще продължат да изучават вече познати предмети; за първи път някои ще се потопят във вълнуващия свят на нови дисциплини. Пожелавам Ви обучението да бъде лесно и увлекателно, само добри оценки в дневниците, а очите на близките Ви винаги да блестят от гордост за Вашите успехи.

Сигурен съм, уважаеми колеги учители, че ще направите всичко възможно, за да гарантирате, че новите знания ще заемат надеждно място в паметта на Вашите възпитаници. Знам, че задачата Ви не е никак лека, но призванието учител затова е призвание, защото изисква безрезервна отдаденост в името на една висша цел – търпеливо и отговорно да просвещавате и да изграждате личности, на които да разчита България в утрешния ден.

Вярвам, че Вие, скъпи родители, ще подкрепяте учителите на вашите деца. Ще бъдете тяхна надеждна опора, силно рамо и дясната ръка и заедно ще работите за положително отношение към учебния процес и постигане на високи резултати.

На добър час!

Доц. д-р Милен Михов

Заместник-председател на Комисията по образование и наука към Народното събрание на Република България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *