6 четения

Поздрав за първия учебен ден от инж. Добромир Добрев

Уважаеми учители,

Скъпи ученици,

Първият учебен ден е много специален празник. Той е символ на почитта на българина към знание и образованост. Училищните врати се отварят като прегръдка, за да могат децата да прекрачат във вълнуващия свят на науката.

Скъпи първокласници,

Училището е не просто сграда – училището е свят, в който ще получите знание, ще срещнете приятели и нещо повече – тук, в училище, ще разберете смисъла на труда и ще усетите удовлетворението от постиженията. Бъдете усърдни! Уважавайте Вашите учители!

Скъпи ученици,

Знанието прави човека свободен. Бъдете любознателни, защото обучението в училище е важно за бъдещето Ви като личности, като професионалисти и като граждани. Помнете, че знанието е път към мъдростта и успеха. Знанието е богатство, което никой не може да Ви отнеме!

Уважаеми преподаватели,

Всеки миг в училище е необикновен, всеки ден е предизвикателство и ново начало. Чрез най-мъдрия учител – книгата, Вие подготвяте всяко дете за среща с най-строгия учител – живота.

Нека сполуката да бъде неразделна част от Вашите делници и празници! Пазете традициите и умножавайте успехите! Уверен съм, че можете!

Пожелавам Ви много здраве и успех!

На добър час през новата учебна 2019 – 2020 година!

Инж. Добромир Добрев

Кмет на община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *