Възпитаници на търновско училище вместо за букети ще даряват пари за лечението на майката на техни съученици

Няколко паралелки от девети, десети и дванадесети клас на ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново се обединиха около каузата да помогнат за лечението на майката на брат и сестра, които също са възпитаници на училището. Младите хора няма да носят букети на 15 септември за тяхната класна ръководителка, а ще предоставят сумата, която могат да отделят за цветя, за кампанията по набиране на средства за болярката Марияна Светозарова, бореща се с Т-клетъчна лимфобластна левкемия.

Инициатори на акцията са представителите на X „д“ клас.

„Всеки първи учебен ден преминава задължително с букети, с които показваме уважението си към така отдадените на своята професия учители. Сега обаче майката на момиче и момче от нашето училище има нужда от подкрепа. В класа ни дойде идеята да се съберат парите, предвидени за цветя, и да се дадат за тази добра кауза.

В момента Марияна преминава втори курс на химиотерапия в УСБАЛ по онкология – Дървеница, София. Последните изследвания показали, че няма разсейки в гръбначния стълб, а броят на туморните клетки в костния мозък са спаднали под 1%. Предстои също лъчетерапия.

Събраните средства за трансплантация на стволови клетки е около 50 000 лв. Препоръките на медиците са операцията да бъде извършена в Германия, Белгия или Франция. Семейството на Марияна вече е изпратило до чуждестранните болници етапните епикризи и документи от изследвания и очаква офертите

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *