184 първокласници прекрачиха за първи път прага на свищовските училища

Първият учебен ден на 2019 година започна тържествено във всичките десет училища на територията на община Свищов. За пореден път прага на своите училища прекрачиха малки и големи, а най-развълнувани от тях бяха първокласниците, които тази година в община Свищов са 184. По традиция националните флагове гордо се развяха на фона на химна на Република България, а всичките 2658 ученици, заедно със своите учители и родители, с трепет очакваха първия училищен звън.

На 16 септември в Свищов бе открита учебната година и в СА „Д. А. Ценов”. Гости на откриването в Академията бяха народният представител от 44-тото Народно събрание д-р Станислава Стоянова и банкерът Левон Хампарцумян. Общинското ръководство уважи празника на свищовското висше учебно заведение, а кметът Генчо Генчев връчи ежегодната награда на Общински съвет – Свищов, за отличник на випуска на Ивана Пламенова Димова, специалност „Стопански и финансов контрол“.

За поредна година всички училища и детски градини на територията на общината получиха поздравителни адреси от народния представител Станислава Стоянова, кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *