martineli

martineli

8550 ученици тръгнаха на училище в община Велико Търново

Кметът Даниел Панов беше в четири училища, народният представител Весела Лечева уважи празника на „Вела Благоева“

 

8550 УЧЕНИЦИ ТРЪГНАХА НА УЧИЛИЩЕ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ПОВЕЧЕ ОТ 370 СА ПАРАЛЕЛКИТЕ ОТ 1 ДО 12 КЛАС, като само първолаците са разпределени в 33 класа.

ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ по традиция е училището, което първо отваря врати в първия учебен ден. Там вчера беше открит и барелефът на патрона на школото – св. Патриарх Евтимий.

С откриване на нова екокласна стая започна учебната година и в ОУ „Бачо Киро“, което от години създава условия за занимания и учебни часове на открито. Лента рязаха и в Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“, където вчера беше дадено началото на първата по рода си ферма за трюфели и защитени видове. Във фермата има още катерички и езеро, в което много скоро ще плуват живи птици. Пазачът на фермата е Рекс, за когото този 15 септември също е ново начало. Рекс е най-новият член на педагогическия екип, взет е от местния кучкарник и за него вече се грижи цялото училище.

ПРОЧУТИЯТ В ЦЯЛАТА СТРАНА, А ВЕЧЕ И ИЗВЪН НЕЯ, ОРКЕСТЪР „ДЖУНИЪР БЕНД“ ДАДЕ НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „Емилиян Станев“. В най-голямата гимназия в област Велико Търново учениците тази година са 1520.

„Днес ще започна по по-особен начин, защото при нас учебната година започва по по-особен начин. През лятото стартираха дългоочакваните ремонтни дейности в училището и 10 дни поред всички учители и служители се трудиха неуморно, за да можете вие да влезете в едни обновени и прекрасни класни стаи. Благодаря на целия си екип! Благодаря и на Община Велико Търново, че стартираха дейностите, както и на строителите, които направиха и невъзможното, за да приключат навреме“, каза директорът на училището Кина Котларска, която посрещна вчера 138 първолаци и 46 малчугани в подготвителните групи.

„Първият учебен ден е сред онези паметни и незабравими събития, които ни зареждат положително, носят ни много щастие, настроение и силни емоции, карат ни да изпитаме неописуем трепет, необясним с думи.

Отново чуваме училищния звънец. Пред очите ни отново е първият учител. В ръцете ни отново е нашият буквар. Всички тези мигове са особено вълнуващи, радостни и светли. Всеки от нас ги помни с усмивка на лице и така ще бъде цял живот“, каза в словото си кметът на община Велико Търново Даниел Панов и пожела на учениците да намерят много нови приятелства в училище, да се забавляват, но и да не спират да бъдат любопитни и любознателни.

С ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖИВО НА ХИМНА НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“. Малката Милица Мартин запя най-тържествената песен на България и предизвика възхищението на всички свои съученици, на родителите им и на официалните гости, сред които тази година бяха народният представител Весела Лечева, областният лидер на БСП Петко Тюфекчиев и старши експертът на РУО Боянка Димитрова.

„Започваме 35-ата учебна година на СУ „Вела Благоева“ и тя ще бъде тържествена година за нас. Мили първокласници, здравейте в нашето семейство. Нашата задача е не само да ви научим да четете и да пишете, да смятате, да рисувате, да пеете и да спортувате, но и да се забавлявате. Радвам се, че осмокласниците ни с профил „Обществени науки” – много важно за нас, защото правим нещо ново и различно с профилиращи предмети философия, история. Нашата амбиция е да бъдете много мъдри, когато ви изпращаме“, каза в словото си директорът на гимназията Ангел Янчев.

След него учителите, родителите и учениците поздрави и народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева, която каза: „Този ден е празник, защото образованието винаги е било най-важната инвестиция за развитие на обществото ни. Уважаеми учители, вие сте тези, които въвеждате децата в света на знанието. Давате им познания, възпитавате ги, допринасяте за развитието им като личности. Пожелавам на вас, учителите, които сте призвани да възпитавате нашите деца, много вдъхновение и сила във вашата задача. Скъпи ученици, днес видях сълзи в очите на най-малките, може би защото се разделят с игрите или може би, защото това е най-вълнуващият ден за тях. Нека по-големите им подадат ръка, да ги подкрепят в техните първи моменти и първи предизвикателства!”.

По традиция в началото на новата учебна година двамата най-добри ученици на училището получиха грамоти и електронни книги за постиженията си в училище. Владимир Василев стана носител на наградата „Виктория“ за отлично завършен начален етап, а Габриела Минчева получи „Виктория“ за отлично завършено основно образование.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *