326 четения

Емил Елефтеров от Самоводене взе специална награда на Международното състезание за професионални масажисти в Молдова

46-годишният мъж бе единственият представител на България в престижната надпревара

 

Емил Елефтеров от търновското село Самоводене бе поощрен с наградата за масажни техники „Мъдрост и опит“ на Третия международен турнир за професионални масажисти, който се проведе в сряда в Молдова. Престижният шампионат е организиран от Молдовската асоциация на рехабилитаторите и масажистите и в него се включили около 40 специалисти от Русия, Украйна, Англия, Испания и други страни. Уменията на участниците били оценявани от 10 международни съдии с огромен опит зад гърба си. Отличното представяне на Емил му дава шанса да се изяви на Европейското и Световното първенство за масажисти догодина.

Самоводчанинът се занимава с професионални масажи от три години и половина. Огромна роля за развитието му оказали неговите учители – Мария Якоб и основателят на Международната швейцарска академия по масаж Марио Ел Хамули.

По време на състезанието в Молдова претендентите за отличие трябвало да представят оригинални масажни техники, които се практикуват в спа салони и лечебни центрове. Емил заложил на комбинация от пет масажни стила.

„Демонстрирах съчетание на фрийстайл масаж, миофасциален рилийз, дълбокотъканна техника, ломи-ломи и класически масаж. Щастлив съм, че получих наградата в категория „Мъдрост и опит“, като бях номиниран за приз и в категорията „Фрийстайл“. Това за мен е голяма гордост“, разказа Емил.

По думите му конкуренцията е била много голяма, тъй като в шампионата са участвали професионални масажисти със сериозен опит и многогодишна практика. След състезателната част Емил имал възможността да посети семинар, на който светила в бранша споделили тънкости в масажните стилове, а след това се провело обучението „Златни ръце“.

„Това е демо версия на масажни техники. 13 преподаватели представиха разработките си, като всеки можеше да опита да повтори видяното за по 20 минути. Обучението бе много полезно за всеки участник, тъй като даде идеи за това как да доразвием собствения си стил“, заяви самоводчанинът.

На 15 септември Емил се завръща в България, а от 1 октомври отново ще бъде на разположение на нуждаещите се в региона. Той сподели, че в работата си съчетава различните похвати, за да може клиентите да почувстват облекчение за по-дълго време. Подчертава, че това не е панацея, но често пъти прилагането на масажите може да предотврати оперативно лечение.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!