Хороскоп за месец септември

Лунна диета през септември: В дните от 1 до 13 и от 29 до 30 септември Луната е нарастваща. Диетите само ще ви мъчат, без да постигате желаните резултати. Не преяждайте и избягвайте да се храните с тежки храни. По възможност хапвайте повече постно. В дните от 14 до 28 септември Луната подпомага отслабването. Стартирайте своя диетичен хранителен режим на 15, 16, 24, 25 или 26 септември, за да ви зарадва с добри резултати. Подходящите дни за лунна диета този месец са 6 септември – фаза първа четвърт, 14 септември – фаза пълнолуние, 22 септември – фаза последна четвърт и 28 септември – фаза новолуние.

Грижа за косата: Подстригване на косите – благоприятни дни: 1, 2, 7, 8, 9 септември – косата расте по-бързо след това и 17, 18, 19, 24, 25, 26 септември – косата расте по-бавно след това. Неблагоприятни дати: 3, 4, 12, 13, 14, 22, 23, 28, 29 и 30 септември.

Важни звездни аспекти през месеца: През първата половина от септември, когато четири планети са в Дева, времето е подходящо и спорно за работа, въпреки благоприятното време навън. Насрочете своята отпуска за втората част от месеца, като свършите по-важните ангажименти до 15-о число. Тогава резултатите ще са далеч по-добри и вие ще сте по-доволни от постигнатото. Движейки се в Дева, Слънцето, Меркурий, Венера и Марс сключват хармонични аспекти със Сатурн и Плутон в Козирог. Активираната земна стихия на двата знака ни даряват с практично мислене и здрава почва под краката. Съответно и решенията, които вземаме сега, са основани на дълбок размисъл и прецизност в сметките за бъдеще. На 15 септември Меркурий и Венера навлизат във Везни. Покорителката на красотата Венера се чувства прекрасно на своя трон във Везни и от там тя ще ни праща своята положителна енергия и ще запълва ежедневието ни с добри моменти, любов и разбирателство. А вдъхновението на Меркурий, движещ се ръка за ръка с нея, ще я зарежда с ентусиазъм. В средата на септември Сатурн приключва своята ретроградна фаза и отново тръгва в директно движение напред през Козирог. Доста от финансовите проблеми, които имахме в последните три-четири месеца, намират своето решение. Септември е месец на действието, но и на хармонията. На надеждите, но и на възнаградения труд. Изживейте го щастливо!

ОВЕН

Не говорете с недомлъвки

Първата половина от месец септември ви позволява да творите и да развивате своя индивидуализъм. Като цяло, това е период на подем, ако вложите много толерантност в изказванията, мислите и действията си. На мнение сте, че хората трябва да ви се подчиняват и че заради ораторските ви способности вие можете да ги управлявате умело. Това е непосилна задача за момента, с която не знаете как да се заемете. На работното място ще бъдете жертвоготовни и трудно ще изказвате желанията си. Мислите си, че колегите ви разбират, но това не е така. Не говорете с недомлъвки. През втората половина от месеца ви чакат пари.


ТЕЛЕЦ

Връщате се в залата

Септември е месец, който изисква вашата силна отговорност в семейните взаимоотношения и дома, за да запазите хармонията непокътната. В противен случай можете да се окажете на ръба на междуличностна криза, в която не само вие, а и вашите близки да са жертви. Полагайте повече усилия, за да запазите стабилността, дори и понякога да се налага да преглъщате някои думи, които желаете да изречете. Движението на Венера във Везни ви зарежда с енергия и добро настроение. Септември вече дойде, можете да възвърнете старите си навици да посещавате различни спортове и да спазвате по-прецизни хранителни ржими.


БЛИЗНАЦИ

Внимавайте с парите

Използвайте времето до 14 септември, за да направите важните промени в живота си, които започнахте да планирате през лятото. Септември също така е великолепен месец за стартиране на курс за преквалификация. Ще се наложи да минете обучение и ако го направите точно сега, това обучение ще ви даде повече, отколкото сте очаквали. След 14-а дата ви предупреждавам да сте особено внимателни с харчовете си, защото невинаги ще си давате парите за нещо, което си заслужава. Хазартният ви нрав може да ви накара да вложите сума в нещо твърде непечелившо, от което загубите няма да са никак малки.


РАК

Ревнувате близките

През септември развитието ви е гарантирано, но не правете прекалено големи стъпки, защото не сте сигурни дали зад ъгъла не дебне скрит враг. Преимущество ви е търпението, с което разполагате и което е основният ви белег за 2019-а година. Възползвайте се от тази черта на характера ви. В личен план месец септември е доста динамичен, но желанието ви да властвате в живота на другите хора – вашите близки, половинката и приятелите – се оказва основната спирачка те да ви имат пълно доверие. Правите го от ревност и това личи във всяко едно ваше действие.


ЛЪВ

Допълнителни доходи

Ако сте успели да удържите бушуващото желание през август да харчите и да пилеете пари, сега, през септември ще успеете да стабилизирате положението си. Втората част от месеца е благоприятна и ще ви осигури допълнителни доходи в семейството. Тогава и ще пресеете контактите в живота си, които допуснахте през последните месеци. Все още сте доста емоционални и несдържани, като ще продължите да проявявате обичайните за себе си капризи – и в любовта, и в работата. Добре че са ви свикнали и на никой няма да му прави впечатление…


ДЕВА

Чуйте и друго мнение

През първата половина от септември се опитайте да осъзнаете грешките, допуснати до момента. Това е прекрасен месец, защото имате шанс да се срещнете с нови хора и да създадете нови приятелства. За жалост, желанието ви да властвате над чуждото мнение и стремежът ви да се покажете във възможно най-добрата светлина ще са причина често да бъдете пренебрегвани. Дори и от добрите ви приятели. С вас ще се говори трудно, защото ви липсва желаете да разберете отсрещната страна. Е, ако малко се постараете да дочувате онова, което ви се говори, месецът може и да е един от щастливите ви за годината. А и мнозина от вас тъкмо сега празнуват своя рожден ден – повод за радост.


ВЕЗНИ

Овладейте емоцията

През септември сте доста емоционални, избухливи и трудно се съобразявате с чуждото мнение. Нуждаете се от анализ на поведението си, но и такъв няма да направите, защото се имате за безпогрешни. Комбинацията от движението на Меркурий и Венера във вашия знак може да допринесе до епизодични интимни връзки, изневери и проблеми в любовта. Разбира се, склонни сте да обвините половинката, но между нас да си остане – вие сте в основата на цялата тази ситуация, знаете. Ако обуздаете емоцията, може да изживеете един запомнящ се и доста благоприятен месец. Месец на възход и прогрес.


СКОРПИОН

На пук от инат

През първата половина от септември ще сте неконцентрирани, дезорганизирани и трудно вземате решения от какъвто и да е било характер. Прекалената ви добронамереност към всички останали хора често ще бъде причина да се чувствате използвани нечестно. В любовта този месец ви прави магнетични, симпатични, но и доста свободолюбиви. Възможни са изневери при онези, които искат да покажат на половинките си, че ревността не ги плаши и че това чувство не е метод за приковаване на вярност във връзката. Излишно е да казвам, че инатът в този случай е ваш вредител, а не спътник.


СТРЕЛЕЦ

Благоприятни промени

Септември е един по-различен месец считано от изтичащия август. Тук сякаш всичко тръгва така, както сте го желали от дълго време. Настъпва време за стабилизация, когато ще можете да се обърнете назад и да огледате детайлите в работата, която вършехте до този момент. Очакват ви доходи от извънредни дейности, така че не се чудете, ако някой ви предложи допълнителна служебна задача. В любовта сте станали прекалено претенциозни. Сега вие можете да стартирате една нова връзка или да внесете малко свежест в старата.


КОЗИРОГ

Положителни промени

През септември отново сте в блестяща форма и можете да стабилизирате всичко започнато. Ако ви се е наложило да подпишете договори през последните три-четири месеца, сега можете да преразгледате документите и да подпишете анекси, с което ще спомогнете за по-успешната си реализация на целите. След 15 септември отново се превръщате в душата на компанията. Периодът бележи възход и в емоционално, и в интелектуално равнище. Можете да учите, да се обогатявате. Ще имате нужда да запишете нов квалификационен курс.


ВОДОЛЕЙ

Нуждаете се от почивка

Нервността ви през по-голямата част от месец септември ще бъде причина за повечето ви проблеми – и професионални, и лични. Имате нужда постоянно да бъдете разбирани, ще искате съчувствие, но заради вашето лично поведение е трудно някой да склони на съчувствие. Нямате право да вините близките си за грешките, които сами допускате. През първата половина от месеца ще сте разсеяни и ще приемате драматично всяка новост около себе си все едно е лоша новина. През втората половина от септември опитайте да стабилизирате емоционалното си състояние. Нуждаете се от почивка. Е, хубавото време през месеца ще ви я позволи.


РИБИ

Щастлив месец

През септември имате възможност, от една страна, да поправите сторените грешки в общуването и комуникацията от изминалите месеци. Също така, от друга, имате шанса да вървите напред с гордо вдигната глава по пътищата на своята професионална реализация. Тук не се мислете за безпогрешни, а понякога се обръщайте назад и осъзнавайте, че има моменти, в които в служебно отношение допускате големи грешки. Вярно е, поправими са, но все пак ще ви е от полза да си ги признавате. Радвайте се на хубавото време и благоприятния месец. Той е един от щастливите ви за годината.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

30 август. Родени сте на ден, който ви определя като щедри, даровити и много усмихнати хора. В същото време, сякаш играете роля пред останалите, защото – останете ли сами, сте меланхолични и затворени. Не успявате да се зарадвате на онова, което имате. Причината е, защото все искате повече и повече. Бъдете реалисти. Често допускате странни познанства в живота си и нерядко се парите от тях. Заложете на истинските хора и на онези, които са с открити души.

Навлизате в година на  промени и нови начинания. Сега предстои трайно раздвижване и разместване на пластовете. Действайте внимателно, защото това, което успеете да промените в тази година, ще ви държи влага в следващите девет.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите, ако сте пушачи, с малко повече воля ще успеете да преборите порока.

31 август. Уравновесени, напредничави и интелигенти сте вие, които сте родени на 31 август. Всяко едно качество има своята история в характера ви, като е изстрадано и заслужено. Често срещате различни пречки по пътя си, натъквате се на бариери и се налага да преодолявате препятствия. Ето какво ви прави толкова силни и упорити, но и успяващи. Знаете, че зад всеки успех се крие много труд, усърдие и търпение. Мнозина са онези сред вас, които първо ще постигнат успехите си в службата и едва след това ще търсят подходящата половинка, с която да остареят.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и любов. Не се залавяйте с нови дела, а се постарайте да затвърдите всичко това, с което сте се заели в последните няколко години. Ако имате идея да направите сватба, тази година ще е най-благоприятна за това важно събитие.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

1 септември. Родени сте да бъдете лидери, въпреки че на моменти проявявате сдържаност и подценявате силите си. Вие сте перфекционисти, но често се захващате с няколко неща наведнъж и нерядко не излиза нищо от това, което вършите. Бъдете последователни в действията си, търпеливи в начинанията и категорични в преценките си. Един ден ще бъдете ръководители и на вас ще ви се има голямо доверие. Нека то е заслужено.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

2 септември. Вие, които сте родени днес, сте плахи и нерешителни хора, които чакат най-удобния за действие момент. Но защо ли той все не идва? Причината е във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, все ще сте отбутвани. Често се примирявате, че сте родени за задните редици, но не е така. Можете да бъдете и лидери, ако заложите на вътрешната си сила и таланти. Не свиквайте да живеете на готово, защото ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

След като отминаващата година беше трудна и потискаща, сега навлизате в прекрасен период на промени. Още в първия месец след рождения ден настъпват новости, но дали ще са за добро или не, зависи от вас. Бъдете активни. Сега можете да промените живота си. Пътувайте.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите.

3 септември. Вие сте сред редиците на така наречените Деви-оптимисти – редки и симпатични. Гледате не чак толкова сиво, прагматично и недоверчиво на света и така вашата компания става желана. Умеете да прогнозирате, да планирате и предвиждате обстоятелствата. Ето защо сте и ценен кадър в службата. Искайте си по-висока заплата, защото имате навика да се подценявате! Не бива обаче да прекалявате с доверието си към хората в своето обкръжение. Липсва ви тренинг и усет кого точно да допускате в живота си и кого не.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и любов. Не се залавяйте с нови дела, а се постарайте да затвърдите всичко това, с което сте се заели в последните няколко години. Ако имате идея да направите сватба, тази година ще е най-благоприятна за това важно събитие.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

4 септември. Избрали сте си кармична разплата за този живот и това е причината често да срещате трудности по пътя си. Освен че сте Деви, вие сте подвластни на една доста специфична вибрация. Поради тази причина следва да сте търпеливи и да се примирите, че в живота ви всичко ще се реди бавно, поетапно и с много труд от ваша страна. Дори и в някои моменти да успявате бързо и пробивно, не трябва да свиквате на лесното. То не е за вас. Иначе, притежавате таланта да преиначавате всичко през своя поглед и мироглед. Не обичате да вървите по отъпканите пътеки и често сами прокарвате такива. Примирете се със своята съдба и бъдете търпеливи. Трябва да знаете, че все някога нещата при вас ще се наредят в правилния ред.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

5 септември. Родени сте на ден, който се свързва с щастлива кармична отплата за добри деяния в минало прераждане. Устремени сте към вечни промени – в личния живот, на местоработата, та дори и на мястото, в което живеете. Това ви прави повърхностни и непостоянни в много моменти от живота ви, нищо че сте Деви. Ще дойде ден, в който ще си дадете сметка колко милиона напразни минути сте загубили, лутайки се и променяйки нещо около себе си, вместо да се установите на едно място и да градите живота си стационарно. Но за сметка на това – ще си попътувате и ще се обогатите духовно.

Навлизате в година на бурен финансов и професионален подем. Не се двоумете да смените работата си, ако ви се предлага нещо ново и по-изгодно. Следващите дванайсет месеца са гаранция за вашата финансова сполука, въпреки макроикономическата обстановка. Вие няма да останете без доходи.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

Станислав Климентов