Трима търновски художници спечелиха отличия от изложбата на „Алианц България Холдинг“

ТРИМА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ХУДОЖНИЦИ – КРАСИМИР РУСЕВ, АТАНАС ДИМИТРОВ И РУМЕН ДИМИТРОВ, СПЕЧЕЛИХА ОТЛИЧИЯ ОТ националния конкурс на „Алианц България Холдинг“. Красимир Русев е носител на отличието за живопис, Атанас Димитров – за графика, а Румен Димитров – за скулптура. Победителите, според регламента на състезанието, имат право на участие във финалния кръг на конкурса в София.

58 автори от Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Габрово са участвали в конкурса. Техните работи – 105 на брой, са подредени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Експозицията беше открита в края на миналата седмица, когато бяха връчени и отличията.

16 творци от региона са били номинирани за наградите на холдинга. В категория „Живопис“ това са Борис Желев, Галина Цветкова, Мартина Караиванова, Владимир Аврамов, Валентина Лапчева, Константин Райчев, Росен Дончев, Милен Джановски и Мариета Конова – в категория „Живопис“. Нина Нишовска, Георги Радулов, Мартин Митев ще се представят в категория „Скулптура“, а Николина Джановска, Цветелина Максимова, Деница Янева и Илия Банков – в категория „Графика“.

Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи събитието и поздрави организаторите и авторите. Той подчерта, че художествените и визуални изкуства винаги са в основата на облика на Велико Търново като историческа, духовна и културна столица, а със своето дело творците правят много за популяризирането и доброто име на града.

„След разговор с българския посланик в Словакия Йорданка Чобанова великотърновските художници са поканени да представят страната ни в Братислава през ноември“, сподели Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *