94 четения

Калина Иванова пое ръководството на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“

ДОЦ. КАЛИНА ИВАНОВА ПОЕМА РЪКОВОДСТВОТО НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя ще управлява институцията като наследник на досегашния директор Иван Александров, който е решил да участва в предстоящите местни избори. За да може да участва в изборната надпревара, той е поел поста на зам.-директор на библиотеката.

Калина Иванова е доцент по библиотекознание и преподавател в Катедрата по книгоиздаване и библиотечно-информационни дейности във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Заместник-директор е на най-голямата библиотека в областта от 2001 г. Член е на Управителния съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация. Това е доброволна и независима професионално-творческа организация, която обединява специалисти, независимо от ведомствената принадлежност на институцията, в която работят, които се стремят да усъвършенстват библиотечната и научно-информационната дейност и да издигнат престижа на професията, обяснява Калина Иванова. И допълва, че голямата й цел е подобряване на материалната база на библиотеката, както и утвърждаването на търновската институция като център за Северна България, в който дигиталните ресурси се обединяват в единен каталог.

„Много е важна за нас обаче материалната база. Библиотеката е разпиляна в четири сгради, това прави издръжката много тежка и сложна. Освен това централната ни база е правена така, че да побира фонд от 500 000 библиотечни единици. Нашият фон вече е много над тази норма, сградата е амортизирана, затова и се налага да мислим за нова“, коментира Калина Иванова.

 

Един коментар за “Калина Иванова пое ръководството на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“

  • 19.09.2019 в 13:29
    Permalink

    Калина я познавам отдавна, истински професионалист и точния човек за тази длъжност. Доста еродиран и кадърен човек е, и преди всичко е „Човек“ с главно „Ч“. Успех и желая и съм сигурен, че ще се справи с това с което се е заела.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *