317 четения

И Митьо Пищова се кандидатира за кмет на Велико Търново

МИТЬО ПИЩОВА ЩЕ ВНЕСЕ КОЛОРИТ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ОФИЦИАЛНО СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ВОТА. „Борба“ разполага с документа от 16 септември под N 57 за регистрация в Общинската избирателна комисия. Той излиза от името на „Българско национално обединение“. Пищова е представил и пълномощно от лидера на партията Георги Георгиев. Така до момента официалните претенденти да управляват старата българска столица са Даниел Панов, Весела Лечева, Милен Михов и Пищова, но до края на седмицата се очаква бройката да набъбне.

Това е второто явяване на изборите за кмет от страна на Пищова, който бе и претендент за държавен глава в екип с Радо Шишарката.

Димитър Василев Маринов, известен като Митьо Пищова, е роден в село Караисен на 15 август 1955 година. Завършва средно образование в Техникума по механотехника в Габрово, после висше в Свищов със специалност „Научна организация на икономиката“. След това Митьо започва работа като търговски инспектор. Едновременно изпълнява и длъжността сътрудник на Държавния инспекторат в Комитета по туризъм за период от 14 години. През 1989 година в продължение на три години е общински съветник, отговарящ за търговската дейност. Впоследствие Пищова решава да се занимава със собствен бизнес и отваря две заведения. Едното се казва „Заведението на народа“ и се намира във Велико Търново. Там готвачи са Митьо и синът му, а цените са народни. Другото заведение е наречено „Райски кът“ и е в село Арбанаси.

Преди години участва в риалити предаването „ВИП Брадър“, където не успя да се пребори за голямата награда.

Митьо е собственик на модна агенция Vip Models, която организира различни конкурси за красота. Фирмата има клонове в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.

Хобитата на бизнесмена са жени и джакузита. Известна е неговата слабост към манекенките от 22 г. до 42 г. и на всеослушание твърди, че е спал с над 3500 жени.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “И Митьо Пищова се кандидатира за кмет на Велико Търново

  • 18.09.2019 в 21:38
    Permalink

    Надали ще вземе и сто гласа. Само придава панаирджийски вкус на изборите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *