Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Украинката Анна Захарова се върна в хандбалния „Етър – 64“, привлякоха и нейна сънародничка

Две контролни срещи изигра женският отбор на хандбален клуб „Етър – 64“ в Просочани (Гърция). Градчето е разположено до Драма, а местният клуб е в дружески отношения с великотърновския и „виолетовите“ за трета година гостуват за мачове до там.

„Клубът влезе в гръцката Първа дивизия, а при старшата, младшата възраст и до 14 г. е държавен шампион“, съобщи президентът на „Етър – 64“ Атанас Атанасов.

Етърки пътуваха с 12 състезателки, без Мария Йорданова и Петя Кръстева и заминалата за Англия Соня Богданова. В първия си мач нашият тим спечели с 34:28, като до почивката водеше със 17:15. Във втората среща нашите отново биха, този път с 35:25 (17:10). Най-резултатна бе украинката Олександра Замишляк с 12 гола, а 10 добави Маги Христова. Олександра Замишляк е родена през 1998 г., идва от Киев и играе като десен гард. Тя е ново попълнение за етърки. В отбора се завърна и сънародничката й Анна Захарова. 35-годишната хандбалистка игра за „виолетовите“ през 2012 г. В кариерата си тя бе преминала през „Киев – 2000“, „Спартак“ (Киев) и кипърския „Ластрия“. С етърки няколко пъти стана шампион на България, а в последните години игра за ХК „Свиленград“.

„Етър – 64“ се е подсилил и с вратарката Кристияна Цветанова от Свищов, както и с Полина Стоянова от „Локомотив“ (Г. Оряховица).

Готова е и програмата за първенството на „А“ група. В него при жените ще участват седем отбора, нов член е „Спартак“ (Плевен), съобщи още Атанас Атанасов. Шампионатът стартира на 5 октомври, но по програма етърки почиват. Те трябваше да почнат на 12-и с гостуване на ХК „Поморие“, но по молба на съперника срещата е отложена чак за 17 ноември. Така реално стартът на великотърновки в първенството ще бъде на 19 октомври с домакинство на „Ники спорт“ (Сливница).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *