Два дни свободен базар „Дрешника” в търновския парк „Марно поле”

Търновките Гергана Николова и Диана Цветкова ще реализират в старата столица инициативата „Дрешника“. Акцията представлява безплатен базар за дрехи, аксесоари, книги и т.н. Вещите са техни, но са решили да се разделят с тях в полза на други хора. Момичетата уточняват, че тоалетите и останалите предмети изобщо не са вехтории или непотребни артикули и биха свършили чудесна работа на бъдещите си притежатели. Идеята за благотворителната инициатива била вдъхновена от детските им спомени, когато отваряли дрешниците на бабите си и търсели нещо интересно, с което да се пременят. Освен това са присъствали на идентични събития в други градове у нас и решили, че безплатният базар ще се радва на интерес и във Велико Търново.

За да привлекат повече хора и внимание, Гергана и Диана се постарали да направят собственоръчно голям постер, който да информира минувачите какво представлява акцията. Тя ще се проведе в рамките на два дни – 20 и 21 септември, от 16:00 до 19:00 часа в парка „Марно поле“.

Търновките планират да реализират и второ издание на „Дрешника“. Вероятно то ще се случи в навечерието на Коледните празници. Тогава обаче благодетелките ще опитат да привлекат съмишленици, които да предоставят свои тоалети и други вещи за каузата, и така да се получи обмен на дарения.

Това не е първата подобна инициатива, която се провежда в старата столица. Миналата година група млади хора също направи свободен базар за дрехи. През 2016 година пък магазин за дрехи втора употреба във Велико Търново предизвика истински фурор, след като даде възможност на клиентите да се сдобият с наличните облекла напълно безплатно.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.