Подготвя се нов генерален план за организация на движението в старата столица

Анкета проучва мнението на великотърновци

 

ЗАПОЧНАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ИЗРАБОТВАНЕТО НА НОВ ГЕНЕРАЛЕН ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това включва цялостно обследване на съществуващото транспортно-комуникативно положение, на натовареността на булевардите и улиците, на връзките между отделните части на града, на системата на масовия градски транспорт.

Целта е подобряване на организацията на движението, паркирането и на градската мобилност. Дейността е възложена от Общината на Института по транспортно строителство и инфраструктура.

Изработването на нов генерален план е част от управленската програма на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Първата стъпка е проучване на транспортните потоци в града, за което е разработена анкета. Попълването й отнема най-много минута, а мнението на обществеността е от значение при изработването на проекта.

Анкетата е публично достъпна чрез следната връзка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI5opdVlGEDS7KhqD0oN9oa5-oqnYMFitrvVdx4JUxZltjVQ/viewform.

3 thoughts on “Подготвя се нов генерален план за организация на движението в старата столица

 • 19.09.2019 в 11:48
  Permalink

  Пак ли? Да не сте публикували по погрешка новина от миналата или по-миналата година? То не бяха кръгови, то не бяха места за паркиране. Единственото, което реорганизираха последните години бе да купят нов „паяк“ (…те си знаят…!) и разширяването на синята зона.

  Отговор
 • 19.09.2019 в 18:14
  Permalink

  Нов план? Много е лесно, но и вече много късно: В новите квартали – широки улици, без паркирали коли; Всички нови, а и стари строежи – с осигурени паркоместа и гаражи. Където е възможно – кръгови движения. Решаване организацията на движение на три-четири възлови кръстовища: читалище Искра/Кооп.пазар, при Уникредит/паметника на В.Левски, при паметника на обесените, при Летния театър /там никой не бръсне маркировката за кръгово движение!/ Беляковско шосе, вход и изход от квартали като Картала и т.н…… Ние си ги знаем ежедневно!

  Отговор
 • 20.09.2019 в 16:37
  Permalink

  Дано да дойде криза и горивата да станат 6-7 лв литъра , същевременно да се сринат цените на имотите и в общината да нямате стотинки дори за кламери . Алчноста която е типична черта на нискоинтелигентни индивиди е причина този град да се превърне в едно гето – презастроено и окепазено.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *