36 четения

Тройка в продълженията реши оспорвания финал на турнира по стрийтбол в Поликраище

Отборът на „Волтрон” спечели турнира по стрийтбол в памет на доайена на баскетбола Живко Коларов. Надпреварата се проведе в Поликраище, а тимът от Търговище се наложи в драматичен финал със софийския „Микс”. Двата отбора не се победиха в редовното време и феноменална тройка в продълженията донесе първото място на „Волтрон“.

Шестото издание на турнира по стрийтбол „Поликраище оупън”, който вече се нарича „Живко Коларов” и с който се отбеляза 70-ата годишнина на баскетбола в селото, събра 20 тима, 12 от които при мъжете. Срещите продължиха почти 12 часа на съвсем прясно реновираната баскетболна площадка в Поликраище.

Председателят на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков лично откри надпреварата.

„Баскетболът е жив, докато има такива хора. Да благодаря на всички, които помнят бат Живко и продължават делото му“, каза Георги Глушков. Той беше подготвил почетни плакети и значки на федерацията за официалните гости и организаторите на турнира от БК „Росица” (Поликраище) и The Kings Тournament.

Те бяха поканили съпругата на големия треньор – Мария Коларова. Сред почетните гости беше друга легенда – Стойчо Млеченков, както и много днешни баскетболисти, треньори, деятели. При младежите, които изиграха своите срещи преди откриването, победители са „Хакуна матата” от Габрово. Второто място е за „Черешка” от Русе, а трети останаха момчетата на „Локомотив” (Горна Оряховица).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!