martineli

martineli

„Екстрапак” строи в старата столица бизнесцентър без аналог в България

В ултрамодерния комплекс за 25 млн. лв., който ще се топли и охлажда от земята, върху която е изграден, ще има мечтания за града конгресен център, спортни съоръжения, търговски обекти

 

НАЙ-МОДЕРНАТА СГРАДА У НАС ЩЕ СЕ ТОПЛИ И ОХЛАЖДА ОТ ЗЕМЯТА, НА КОЯТО Е ИЗГРАДЕНА, ЧРЕЗ 72 СОНДИ И ВЕЧЕ СЕ ПРАВИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 10-етажният „Бизнесцентър Велико Търново“, който е разположен на западния вход на града на мястото на бившето СВА, вече се строи. Инвеститор е компанията „Екстрапак“ ООД, а строителството, което ще продължи до 2021 г., ще погълне над 25 млн. лв. Комплексът е с разгъната площ от над 30 хил. кв. метра, ще има собствена автобусна спирка, 230 паркоместа и още 600 специално за велосипеди, както и 23 зарядни станции за електрически автомобили, информира Милен Георгиев, съдружник в дружеството инвеститор. „Екстрапак“ е една от най-мощните фирми в Централна Северна България, създадена преди четвърт век от съученици в търновската ПМГ. В момента дружеството има три завода, логистична база и близо 700 работници.

Милен Георгиев представи най-модерната сграда у нас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новият бизнесцентър ще е без аналог у нас, най-вече заради цялостната си концепция, изпълнението и възможностите, които предлага. В него ще има мечтаната за града конгресна зала с 500 места, както и пет съпътстващи по-малки зали, които лесно могат да се обединят. В тях ще може да влиза дори голям джип, а е спазено даже едно от специфичните изисквания за презентация на коли, които имат автопредставителите – да може да висят от тавана, обобщи Георгиев.

УЛТРАМОДЕРНИЯТ БИЗНЕСЦЕНТЪР ЩЕ ИМА СОБСТВЕНА КУХНЯ СЪС ЗОНА ЗА ХРАНЕНЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КЕТЪРИНГ, СПОРТЕН ЦЕНТЪР И 25-МЕТРОВ БАСЕЙН. Към него е проектиран и първият в региона Дейта център с 80 шкафа, които са разположени в помещение с двойна климатизация, две подстанции и резервен генератор, разположени в бетонен бункер с контрол на достъпа. Бизнесцентърът ще бъде с 24-часова електронна и жива охрана, но в него ще могат да влизат всички клиенти на спортните съоръжения и търговски обекти. Проектирани са даже 250 кв. метра споделени работни места, които желаещи ще могат да вземат за кратък отрязък от време. Сградата ще има вътрешен двор, отваряема дограма, тераса и системи за защита от мълнии и пожари. В определени зони е предвидено гасене с газ, чрез което не се уврежда техниката в случай на инцидент.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимки авторът

 

 

 

 

loading...

2 коментара за “„Екстрапак” строи в старата столица бизнесцентър без аналог в България

 • 19.09.2019 в 18:18
  Permalink

  Похвално! Все пак влизаме в 21 век! Дано облагородят околната среда, защото ще стои доста нелепо на фона на пущинака отзад и на прахоляка от околната индустриална зона и гумаджийници.

  Отговор
 • 23.09.2019 в 14:39
  Permalink

  Очакваме такова щастие и за новият център на града. Нищо не се случва от години там.
  Много хубав проект.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *