Какво време ни очаква в периода 20 септември 2019 г. – 26 септември 2019 г.

В петък облачността от запад на изток ще намалява, като над източните части на Централна Северна България ще се задържи значителна до обяд. Там на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°.

От събота до понеделник ще се установи време с незначителна до променлива облачност и слаб до умерен вятър от североизток. Температурите плавно ще се повишават. Минималните в събота ще бъдат между 6° и 9°, в неделя и понеделник – между 10° и 13°. В края на периода – понеделник, максималните ще достигат до 25° – 28°.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Във вторник след обяд и вечерта и в сряда преди обяд на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, във вторник – от изток, в сряда – от запад. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и на места, предимно над полупланинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Температурите ще се повишават и минималните ще бъдат между 12° и 15°, а максималните ще бъдат между 23° и 26°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък облачността от запад на изток ще намалява, като над централните части на планината ще се задържи значителна до обяд и там на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°.

От събота до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м..плавно ще се повишават и в понеделник ще достигат до 16°.

Във вторник и сряда ще има променлива до значителна облачност и във вторник след обяд и вечерта и в сряда преди обяд на места ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°.

В четвъртък ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *