12 четения

Министерство на Културата отпусна 4 143 лева на 4 читалища от община Свищов по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност“

Министерството на Културата одобри проектите на четири свищовски читалища, които кандидатстваха по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност“. Основната цел на програмата е обновяване на библиотечните колекции, насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез процедура за подбор и оценка на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

За обновяване на библиотечния си фонд, свищовските читалищата получиха сумата от 4 143,30 лв., която е отпусната, както следва:

НЧ „Съзнателност-1899“, с. Овча могила -1015 лв.;

НЧ „Филип Станиславов-1903“, с. Ореш – 1079,05 лв.;

НЧ „Заря-1898“, с. Хаджидимитрово – 975,47 лв.;

НЧ „Светлина-Царевец 1927“, с. Царевец – 1073,78 лв.;

Право на участие в конкурса за финансова подкрепа имаха всички обществени библиотеки по смисъла на Закона за обществените библиотеки. Одобрени са 457 проекта на библиотеки от цялата страна, които са финансирани с близо 900 хил. лв.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!