Прогноза за времето на 20 септември, петък

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност и през нощта на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. За В. Търново се очаква минимална температура около 10°. В петък до обяд облачността ще се задържи променлива до значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. След обяд се очаква намаление на облачността. През деня ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 22°. За В. Търново – максимална температура около 20°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността от запад на изток ще намалява, като над централните части на планината ще се задържи значителна до обяд и там на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 6°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.2° през 1954 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.6° през 1956 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 03 минути и ще залезе в 19 часа и 18 минути.

Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *