12 четения

Директорът на полицията похвали общините пред шефа на Държавната агенция за пътна безопасност

На специална среща в Областната управа в края на миналата седмица старши комисар Димитър Машов похвали работата с общините и най-вече В. Търново за инициативите, свързани с пътната безопасност. Сбирката бе с участието на председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата” Малина Крумова. Директорът на Областната полиция изнесе доклад за пътнотранспортния травматизъм на територията на областта от началото на годината до края на август.

Той оповести и добрите резултати от административно наказателната дейност на сектор „Пътна полиция“.

Пред присъстващите старши комисар Машов акцентира върху работата с подрастващи и съвместните инициативи с Община В. Търново, РД ПБЗН – В. Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Накратко разказа за работата с децата през летните месеци по проектите „Лятна детска полицейска академия”, кампанията „Да пазим децата на пътя“, припомни работата на полицията и малчуганите в специализирания кабинет в Центъра за превенция и спорт в с. Балван и отчете ползите от изградените през миналата година площадки по пътна и пожарна безопасност.

По повод на инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“, която тази година ще се проведе на 26 септември под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“, областният управител проф. д-р Любомира Попова призова всички присъстващи да се включат в инициативи, посветени на пътната безопасност.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Един коментар за “Директорът на полицията похвали общините пред шефа на Държавната агенция за пътна безопасност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *