Френската спортна верига „Декатлон” отваря в старата столица магазин с комплекс за демонстрации

Предлага екипировка и оборудване на ниски цени за близо 80 вида спорт

 

ЛИДЕРЪТ В ТЪРГОВИЯТА СЪС СПОРТНИ СТОКИ „ДЕКАТЛОН” ОТВАРЯ СВОЙ СПОРТЕН МАГАЗИН С КОМПЛЕКС ЗА ДЕМОНСТРАЦИИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това ще стане в началото на идната седмица, за когато е предвидена специална церемония, разбра „Борба”. Магазинът за спортни артикули и оборудване е разположен в „Търговски парк Велико Търново” и е с площ от близо 1500 кв. метра. Той вече е готов и зареден в очакване на отварянето. Брандирането и преустройството на сградата следи лично шефът на „Декатлон България” Мигел Кандон, тъй като амбициите на фирмата са местният обект да е един от най-кокетните у нас. Обектът е разположен на втория етаж на Търговския парк, където доскоро бе магазин „Явор”. Сградата е преустроена специално за нуждите на новата верига от арх. Пламен Иванов.

Повече от година са продължили преговорите около стъпването на френската верига в болярския град. В момента „Декатлон” има магазини в четири града – София, Варна, Пловдив и Стара Загора. Иначе компанията има над 1000 магазина в 30 държави по целия свят. За официалното откриване е предвидена бляскава церемония, за която идват и изтъкнати спортисти. Концепцията на веригата е базирана на продажбата на достъпни цени на стоки, сред които и иновативни продукти, а собствените марки, които към момента са над 20, заемат около 85 – 90% от асортимента.

Историята на компанията започва от френския град Лил, където през 1976 г. Мишел Льоклерк отваря първия си магазин с идеята да събере на едно място принадлежности за различни видове спорт на достъпни цени. С това е свързано и името на бранда Decathlon – от олимпийската дисциплина десетобой.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *