24 състава участваха във фолклорно надиграване „Ритми край Янтра”

24 колектива участваха в тазгодишното, седмо фолклорно надиграване „Ритми край Янтра” в Полски Тръмбеш. Жителите и гостите на града се радваха на богата танцова програма от рекордния брой участници. Потопиха се в магията на българския фолклор от различните фолклорни области, насладиха се на уникални български хора и танци на състави от София, Костенец, Русе, В. Търново, Стара Загора, Шумен, Сухиндол, Дряново, Бяла – обл. Русе, Горски Сеновец, Козаревец, Морава, Малки чифлик и състави от община П. Тръмбеш.

Вече седма поредна година Рангел Вангелов е неотменен гост-водещ на културния форум, професионалист, човек с богата ерудиция и творческо дарование.

„Сътвори се празник с много желание, красота и неповторими емоции, след който човек се чувства малко повече българин. Нашата цел най-вече е да съберем любителите на българското хоро и народен танц, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното ни фолклорно богатство”, споделя Мариана Малчева – хореограф и художествен ръководител на ФК „Луди млади”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *