Как да се грижим за дрехите си от естествена кожа

Якето от естествена кожа изглежда страхотно, когато го купим от магазина, но след месец използване лесно може да се захаби. Най-често кожата се измачква и нагъгря, което може напълно да развали всяка визия. А когато инвестираме в подобен артикул, най-често искаме да го използваме възможно най-дълго. Единственият начин да го направим е да полагаме нужните грижи за дрехата, пише Missbloom.bg.

Но кожата е много деликатна и не можем просто да я изгладим с ютия, защото може да повредим материала. Тези три изпробвани метода, обаче, ще ни спасят от проблема:

Свийте кожата с пара

Макар и съвсем минимално, естествената кожа може да се свива и разтяга, което лесно изравнява материала и елиминира нагъванията, но трябва да сме внимателни как го правим. Най-щадящият начин да свием дрехата е да я закачим на закачалка в банята си, когато се къпем и да оставим парата от душа да си свърши работата. Внимавайте да не оставяте закачалката твърде близко до вас, защото водата може да остави петна.

Спрей с алкохол и вода

Както казахме, кожата си поддава и на разтягане. За да го направим, можем да използваме спрей от равни част алкохол и вода, с който да напръскаме дрехата. Внимавайте да спазвате достатъчно дистанция и спрея съвсем леко да напръска кожата.

Ако искате да сте сигурни, че няма да повредите материала, тествайте върху малка част от дрехата.

Гладене с калъфка за възглавница

Този метод е най-агресивен, но ще се справи и с най-упоритите нагъвания, ако предишните трикове не са помогнали. Използвайте най-слабата степен на ютията си и изгладете съвсем внимателно дрехата, като поставите между нея и уреда калъфка за възглавница. Тя ще блокира част от топлината и така ще сте по-сигурни, че няма да повредите кожата.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.