423 четения

Новата сграда на Административния съд ще отвори врати чак догодина

Председателят Георги Чемширов: „Нека свършат изборите, ще поканя хората да видят направеното”

 

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД НЯМА ДА СЕ МЕСТИ В НОВАТА СИ СГРАДА НА УЛ. „ИВАН ВАЗОВ” N 1, като това вероятно ще се случи чак догодина, сподели председателят съдия Георги Чемширов. Въпреки че съдебният сезон вече стартира, след дълъг и многострадален ремонт сградата изглежда готова отвън. Тя все още не била приета и нямала нито Акт 14, нито Акт 15 и има куп довършителни работи и извършване на ремонт на ремонта.

„Нека сега да минат изборите, че на политиците не им е до нас. През ноември вероятно ще поканя журналисти и граждани на специален Ден на отворените врати, за да видите вътре какво е направено. Преместване и откриване обаче ще има чак догодина“, заяви още съдия Чемширов.

В РЕМОНТА НА ЕМБЛЕМАТИЧНАТА ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СГРАДА, КОЯТО Е ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА, са вложени 1,6 млн. лева. Имотът бе купен преди 7 г. от Министерството на правосъдието за 1,7 млн. лева от частно лице. В новата сграда всеки съдия ще има отделен кабинет, а съдебните зали ще бъдат три – една голяма и две по-малки. За дълго чаканата придобивка е закупено и ново обзавеждане. Огромният проблем, след като съдът се премести, обаче ще бъде спирането и паркирането за работещи и граждани в тази част на Старо Търново.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!