martineli

martineli

Двама медици от търновската болница са номинирани за лекар на годината

Началникът на инфекциозно отделение д-р Константин Рашков и началникът на кардиологично отделение д-р Хараламби Бенов в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ са номинациите на БЛС – Велико Търново, в традиционните годишни награди „Лекар на годината“. Двамата медици са доказани специалисти в своята област.

“Изненадан съм от тази номинация. Тя се получава от хората, с които работя, и именно фактът, че те ме номинират, ми дава вътрешно удовлетворение, че наистина съм успял да постигна нещо през всички тези години”, заяви д-р Рашков, който ръководи инфекциозното звено вече 30 години.

Д-р Бенов пък е номиниран в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и развитието на специалност“. Той е шеф на отделението по сърдечносъдови болести от 11 години. От тогава до днес болничната структура преживя десетки подобрения. Към момента секторът е изцяло реновиран и напълно отговаря на съвременните европейски изисквания. Колективът предлага съвременна диагностика и лечение на кардиологични заболявания като остри миокардни инфаркти, сърдечни пороци, ритъмни нарушения, сърдечна недостатъчност, възпалителни заболявания на сърцето и други. Отделението разполага и с последно поколение апаратура, което го прави едно от водещите в страната. Годишно в него се лекуват над 3000 души.

Церемонията “Лекар на годината” ще се състои в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври, в София. Миналата година с приз от събитието си тръгнаха началникът на търновското родилно отделение доц. д-р Светлозар Стойков и ортопедът д-р Калоян Йорданов.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

3 коментара за “Двама медици от търновската болница са номинирани за лекар на годината

 • 26.09.2019 в 13:28
  Permalink

  Успех на Ламбито

  Отговор
 • 26.09.2019 в 15:04
  Permalink

  Пожелавам на всички да нямат никога през живота си контакт с Бенов, нямам думи за номинацията на този “лекар”,пазете се от препоръките му за належащи и спешни операции

  Отговор
 • 10.11.2019 в 7:55
  Permalink

  Д-р Бенов имате ли съвест?
  Защо излъгахте и подведохте баща ми – адвокат Владимир Николов да ви се довери и да отиде на операция “по лесна от апендицит и се раждаш нов човек” според вас? Защо не ни иформирахте колко сложна и рискова е операцията?
  Баща ми почина след шест месеца адски мъки без да дойде на себе си.
  Пожелавам ви и вие да изпитате неговите мъки…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *