Седмична прогноза за периода 27 септември 2019 г. – 03 октомври 2019 г.

В петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността над централните части на Северна България и над полупланинските райони на Северозападна Северна България временно ще се увеличи до значителна. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°, а максималните ще бъдат между 22° и 25°.

От събота до понеделник ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Очаква се постепенно затопляне. В събота минималните температури ще бъдат между 10° и 13°, а максималните ще бъдат между 22° и 25°. В понеделик минималните температури ще бъдат между 13° и 16°, а максималните ще бъдат между 28° и 31°.

Във вторник ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°, а максималните ще бъдат между 25° и 28°.

В сряда ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°, а максималните ще бъдат между 27° и 30°.

В четвъртък облачността ще се увеличи до значителна и преди обяд над северозападните, след обяд и вечерта и над централните части на Северна България ще превалява дъжд. На места се очакват по-съществени валежи – около 10-15 л/кв.м. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°, а максималните ще бъдат между 24° и 27°. От четвъртък след обяд се очаква кратко захлаждане през следващите дни.

Над западните и централни части на Стара планина в петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността временно ще се увеличи до значителна. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

От събота до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°.

Във вторник ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

В сряда ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В четвъртък облачността рано сутринта ще се увеличи до значителна. През деня са очакват превалявания от дъжд, на места интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури на 1200м. сутринта ще бъдат около 20° и през деня бързо ще се понижават.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *