622 четения

Двама кандидати за кмет на Полски Тръмбеш, 67 от различни партии искат да са съветници

ГЕОРГИ ЧАКЪРОВ И АНАТОЛИ АЛЕКСАНДРОВ ВЛИЗАТ В БИТКАТА ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Първият отива за пети мандат, а вторият – за първи. И двамата са издигнати от инициативни комитети. Георги Чакъров е член на Националния изпълнителен съвет и Националния предизборен щаб на БСП. Анатоли Александров е полицай от кариерата и излезе в отпуск като шеф на участъка в Килифарево, за да се бори за кмет на родния си град. Той ще бъде подкрепен от ГЕРБ, но все още това не е огласено в публичното пространство.

В Общинската избирателна комисия са регистрирани общо 67 мераклии за общински съветници от различни партии и коалиции. По 17 души са в листите на ГЕРБ, БСП и местната коалиция „ВМРО-БНД-РЗС“. Водач на листата на ГЕРБ е д-р Емил Енчев, който е местният председател на партията. БСП води Иван Петров, който е лидер на партията в общината. Последната коалиция е с водач Маринета Йорданова, която е председател на Общинския съвет. Двама кандидати на местния парламент предлага „Воля”, ДПС излиза с деветима души и водач Назиф Кадир, който е заместник-кмет на общината. НФСБ участва с двама кандидати за съветници.

Бившият кмет на Петко Каравелово Любомир Ламбев е в листата за общински съветници, а за кметското място в селото ще играят неговият зет Светослав Щирков и Живко Желязков.

По трима мераклии има да управляват няколко села в общината. В Страхилово те са Соня Костадинова, Николай Димитров и Николай Панов. За Орловец ще се борят Костадин Костадинов, Виолета Маринова и Мирослав Петков. Мариана Колева, Лъчезар Вълев и Христо Ганев са кандидати за Обединение. Марияна Георгиева, Стоян Ангелов и независимият Атанас Атанасов влизат в битка за Климентово. В Раданово на избори отива предишният кмет Йордан Йорданов заедно с настоящия Георги Стамов. Подобно е положението и в Полски Сеновец, където се завръща Йорданка Прашанова, която бе кмет преди години, и настоящият Йордан Михайлов. Кандидатите за Масларево са Виолетка Йорданова и Петър Петров, който също е бил кмет. Ирена Трендафилова и независимият Росен Калушков ще се борят за кмет на Павел. В Иванча, Стефан Стамболово, Вързулица и Каранци няма да има избор за кмет, а ще бъдат назначавани наместници поради липса на достатъчно жители за изборна надпревара.

Нели ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *