Мирослав Трифонов, областен лидер на СДС: „Подкрепяме Даниел Панов за трети мандат, който ще бъде най-успешният за него“

НЕ Е КОМПРОМИС КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ – СДС, ВЪПРЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РАЗЛИЧИЯ, КОИТО СМЕ ИМАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. Сега по-важното е да обърнем внимание на това, което ни обединява, а то е Велико Търново. Свързва ни и фактът, че сме десни партии. От създаването си ГЕРБ членува в Европейската народна партия, от която и ние сме част. Тази коалиция беше създадена преди изборите за Европейски парламент и показа, че е работещ вариант. Надявам се да остане такава и след местните избори, в които ние подкрепяме кандидатурата на досегашния кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов. Той направи два успешни мандата и съм сигурен, че третият ще бъде най-силният. А отминалият мандат беше успешен, защото всички съветници в Общинския съвет на старата столица работихме в името на града и без скандали.“ Това заяви на пресконференция вчера областният лидер на СДС Мирослав Трифонов.

Самият той е вече с три мандата като общински съветник и се бори за четвърти. Мирослав Трифонов е номер 8 в листата на ГЕРБ за предстоящите избори за местна власт. Той припомни, че сините влязоха в Общинския съвет като част от „Реформаторския блок“ и че 60% от идеите, залегнали в предизборната платформа на коалицията, са били приети от Даниел Панов и реализирани. „Затова нямаме проблем да подкрепим кмет, който е подкрепял нашите идеи, въпреки че сме различни политически сили“, каза още г-н Трифонов.

Общинските председатели на сините в Лясковец и Павликени също са част от листите в тези две общини. Лидерът на СДС в Златарица е отказал да влезе в листата там заради лични бизнес ангажименти. „Ние обаче, като политическа формация, заставаме зад ГЕРБ и в общините, където наши представители не са намерили място в листите. Само в Горна Оряховица и в Свищов общинските организации са избрали да не се коалират с ГЕРБ. В Горна Оряховица коалицията се нарича СДС и общинският председател Петър Гайдаров е кандидат за кмет“, уточни още г-н Трифонов и допълни, че решение на централното ръководство на сините е всяка общинска организация сама да избере как да участва в изборите на 27 октомври.

С. БОЯНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *