630 четения

Д-р Илко Костурков от Г. Оряховица с номинация в класацията „Лекар на годината“

Гастроентерологът от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица д-р Илко Костурков е номиниран от БЛС – Велико Търново, за приз в класацията „Лекар на годината“. Младият медик е предложен за отличие в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за млади специалисти. „Номинирахме нашия млад колега с мотива, че е много отдаден на професията. Освен това за нас е много важно, че въпреки че е имал предложения да работи в големи и в столични болници, той се завръща в болницата в своя роден град, за да помага на пациентите от Горна Оряховица и региона!“, обоснова номинацията заместник – председателят на районната колегия във Велико Търново д-р Милена Владимирова.

Д-р Костурков е завършил медицина през 2012 година в Плевен. След това започва специализация по гастроентерология в Медицински институт към МВР – София. През 2017 година придобива специалност и веднага след това става част от екипа на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Младият лекар притежава сертификати по абдоминална ехография, доплер ехография, горна и долна ендоскопия. Преминал е множество курсове и обучения както в страната, така и в чужбина. Член е на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография и на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България.

Миналата година награда в категорията „Ти си нашето бъдеще“ бе присъдена на д-р Калоян Йорданов, ортопед в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!