Никифор Тодоров – обичан учител и фотограф на световно ниво

Талантлив, добронамерен, любознателен и обичан млад човек е част от листата с кандидати за великотърновски общински съветници на ГЕРБ, която е под номер 43 в изборната бюлетина. Никифор Тодоров е магистър по културно-историческо наследство и бакалавър по история и география. В момента е един от любимите учители на възпитаниците на ОУ „Бачо Киро“, където ръководи направление „Информационно-комуникационни технологии“. Никифор Тодоров е активен член на организацията на младите учители „Сдружение за образователни инициативи 19“.

34-годишният педагог е и сред най-талантливите търновски фотографи, като вече доби сериозна международна популярност, авторитет и признание. Членува в Световната федерация по фотография (FIAP), като е покрил критериите на една от трите основни степени на престижната организация и е удостоен със званието „Артист“ на FIAP. Със свои фотоси Никифор Тодоров е участвал в над 70 международни изложби в 23 държави. Носител е на 18 приза (6 медала и 12 почетни грамоти), сред които и „Най-добре представил се български автор“ в Шестия международен салон – Пловдив 2019. Интересува се от археология, от 2007 г. до днес е член на археологическия екип на проф. д-р изк. Константин Тотев, който работи на хълма Трапезица – сектор север. Самият Тодоров е автор на седем статии и една студиа.

Уважението към Велико Търново и ценностите на болярите заедно с компетенциите му в областта на образованието и културата са мотивацията на Никифор Тодоров да се кандидатира за общински съветник. Преференциалният номер на Никифор Тодоров в изборната бюлетина е 137.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *