С нова програма за кариерно консултиране започва учебната година СУ „Емилиян Станев“

ПО ПИЛОТЕН ПРОЕКТ, СВЪРЗАН С КАРИЕРНОТО КОНСУЛТИРАНЕ, ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Проектът се нарича „Моята кариера. Успешно начало“ и гимназията по него ще работи в партньорство с международна фирма „Таксбек Груп“. Ирландската компания работи дълги години в сферата на данъците и финансовите консултации и от две години успешно реализира програма за кариерно ориентиране „Моята кариера. Успешно начало“ в град Варна.

„Решихме за пръв път във Велико Търново да стартираме тази програма за учебната 2019 – 2020 година, защото има осезаема нужда бизнесът да се включи в образованието. Ние имаме капацитет да предадем своя опит на практика и да дадем реалистична представа на учениците какво да очакват в кариерен план. А учениците имат нужда да се запознаят лично с професионалисти в различни направления и да почерпят вдъхновение от реалния бизнес в международен аспект“, споделя Цветанка Иванова от HR екипа на „Таксбек“.

Дванадесетокласниците са основната група ученици, с които „Таксбек Груп“ ще работи. Тийнейджърите ще бъдат запознати със спецификите при избора на професия, планирането на първите стъпки в кариерата и кандидатстването за работа.

Освен предимство пред останалите кандидати на пазара на труда на финала на програмата учениците ще получат и много награди. Фирмата ще осигури еднократна парична стипендия, индивидуална консултация със сертифициран коуч, както и участие в кариререн акселератор Pitch Bootcamp в края на ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *